Мед Атлант

Для франківців проводять курс з безпеки дорожнього руху, щоб вберегти дітей. ФОТО

Сьогодні, 27 листопада, розпочався дводенний тренінг для “Відповідальних батьків”. Він реалізований в Івано-Франківську за ініціативи координаторів проекту “Трефік Челендж ” та за підтримки Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську.

У місті протягом двох днів читатиметься тренінг для батьків, які небайдужі до проблем на дорогах. Курс триває три з половиною години. Розпочався він в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. Франка (вул. Чорновола).

Координатор Всеукраїнського проекту “Трефік Челендж” з дорожнього руху та авторка спеціальної дитячої книги для сучасних батьків та дітей “1000 і один поворот” Ольга Дробишева каже, що так склалося, що у школах такі курси не проводяться. Саме тому прийшла ідея для створення тренінгу.

Це курс розроблений за європейською програмою. Спочатку робили його для дорослих, а потім реалізували і для дітей. За статистикою діти є необізнаними на дорогах. Тому для відповідальних батьків рекомендовано пройти тренінг, – каже Ольга Дробишева.

Дитина-пасажир та дитина-пішохід – ключові рубрики цього тренінгу. Організатори розповідатимуть абсолютно про усе, що стосується дороги, транспорту і пішоходів. Також навчатимуть, як надати першу домедичну допомогу. До слова, завтра заплановано провести ще два тренінги.

Тренінг “Відповідальні батьки” актуальний сьогодні особливо, бо життя і здоров’я є найвищою цінністю. Слід розуміти, що вберегти життя можна: чи то за допомогою паска безпеки, чи то дитячого автокрісла, чи то безпечної швидкості, а щонайголовніше – дотримуючись правил дорожнього руху, – повідомила начальника відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську Христина Максимчак.

Довідково про курс:

Частина 1. Дитина-пасажир: головні складові безпеки. Особливості дитячої фізіології та навантажень на дитячий організм при ДТП. Надання невідкладної допомоги при ДТП дітям різного віку.

1.1. Автокрісла, паски безпеки та подушка безпеки

1.2. Невелика швидкість.

1.3. Порівняння, які травми отримує непристебнута дитина-пасажир та дорослий-пасажир за різної швидкості, якщо сидить 1) спереду, 2) ззаду справа, 3)ззаду зліва, 4) ззаду посередині? Яке місце для пасажира в машині найнебезпечніше і яке найбезпечніше?

1.4. Чому не можна тримати дитину на руках?

1.5. Навантаження на дитину, що знаходиться в животі матері при ДТП. Спеціальні інструменти захисту для вагітних. Вагітні за кермом. Головні правила безпеки для вагітних у автомобілі.

1.6. Дитячі автокрісла. Вибір, встановлення та популярні міфи.

1.7. Як діяти при ДТП, якщо в машині є дитина? Перша невідкладна допомога дитині-пасажиру.

Частина 2. Дитина-пішохід.

2.1. Світловідбиваючі елементи. Де вони мають бути?

2.2. Чому варто одягати дітей у яскравий одяг?

2.3. Об’єкти на дорозі, що заважають водію вчасно побачити дитину.

2.4. Які травми найчастіше отримує дитина-пішохід? Скільки може тривати реабілітація?

2.5. Надання невідкладної допомоги дитині-пішоходу. Що робити, якщо ви стали свідками ДТП за участі дитини-пішохода?

Частина 3. Особливості психології дітей у контексті БДР. Чому, як і коли навчати дитину?

3.1. Чому знання часто не рятують наймолодших дітей? Чому необхідно сформувати рефлекси? Схильність до відволікання та імпульсивної поведінки.

3.2. Формування умовних рефлексів

3.3. Чому «страшилки» не діють або чому діти та молодь не бояться смерті?

3.4. Психологічні травми дітей після ДТП.

Читайте також: Уряд вирішив, коли українці почнуть їздити містами 50 км/год

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...