Мед Атлант

Франківські патрульні оштрафували 39 водіїв, котрі паркувалися на місцях для інвалідів

Минуло майже два місяці, як в Україні набули чинності зміни до законодавства щодо посилeння відповідальності за паркування автомобілів на місцях для маломобільних осіб.

Проте, не дивлячись на підвищення штрафів, деякі із водіїв продовжують нехтувати правилами паркування.

В Івано-Франківську водії не винятки. Часто залишають авто на парковці супермаркетів, але з порушеннями. На них реагують франківські патрульні. Якщо до 26 жовтня оштрафувати водія за таке порушення було майже нереально згідно законодавства, то зараз санкція статті (ч. 5 ст. 122 КУпАП) за це передбачає стягнення в розмірі від 1020 до 1700 гривень.

Франківські інспектори від 26 жовтня винесли 39 постанов на водіїв-порушників. Про це МІСТУ повідомив речник УПП у м. Івано-Франківську Микола Гурак.

Зараз водії задумуються чи паркуватися, порушуючи. Як результат – менше постанов. Проте щотижня патрульні за таке паркування виносять постанови на водія, а автомобіль евакуйовують, – каже речник.

У свою чергу водіям, котрі дійсно являються маломобільними, варто мати на автомобілі розпізнавальні знаки. При потребі засвідчити і відповідний документ. Слід додати, що неправомірне використання самого знака “водій з інвалідністю” на транспортному засобі карається штрафом від 1020 до 2020 грн.

Фото з парковки ТЦ “Метро”. Тільки один водій має розпізнавальний знак, решта – порушники.

Довідково:

ч. 5 ст. 122 КУпАП.

Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), а так само створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака “Водій з інвалідністю” – тягнуть за собою накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...