Мед Атлант

Збиткове комунальне підприємство придбало нове авто за більш як півмільйона гривень. ФОТО

Збиткове комунальне підприємство “Івано-Франківськводоекотехпром” за 600 тис. грн придбало новий легковий автомобіль Škoda Octavia A7 Ambition.

27 листопада комунальне підприємство оголосило допорогову закупівлю автомобіля Škoda Octavia A7 Ambition на очікувану вартість 618 000 гривень. В тендерній документації вказано, що автомобіль повинен бути без пробігу, тобто абсолютно новий. Про це пише “Антикорупційна платформа.
Об’єднання активних громадян Івано-Франківська” на АН “КУРС”.

Комунальне підприємство, яке надає послуги в сфері водопостачання та водовідведення, забажало, щоб серед характеристик безпеки була підготовка для кріплення 2 дитячих крісел на задньому сидінні (ISOFIX) та дитячі замки в задніх дверях. Також всі технічні характеристики були прописані під цю конкретну модель машини.

В аукціоні взяли участь три учасники, перемогло Дочірнє підприємство “Автотрейдінг-Одеса” з ціновою пропозицією 595 000 гривень. Договір про закупівлю було укладено 14 грудня 2017 р. Варто зауважити, що протягом аукціону жоден з учасників не зменшував свою початкову пропозицію.

Поставка автомобіля має відбутися з 26 до 31 грудня, відповідно до інформації на ProZorro.

Варто зазначити, що за підсумками 2016 року КП “Водоекотехпром” отримало збитки у розмірі 46,8 млн грн, а за перші три квартали 2017 року збитки в розмірі 13,3 млн грн.

За які кошти збиткове підприємство придбало автомобіль, ми намагалися з’ясувати у директора підприємства Романа Кімачука.

Він, посилаючись на зайнятість, обіцяв прокоментувати покупку пізніше. Втім більше на телефонні дзвінки не відповідав.

Навіщо комунальному підприємству, яке відповідає за водопостачання та водовідведення, потрібно купувати легковий автомобіль седан за півмільйона гривень з конструкціями для кріплення двох дитячих крісел? При цьому підприємство коштів до загального фонду бюджету не перераховує, а міська рада регулярно поповнює статутний капітал підприємства. Для того, щоб попередити неефективне використання коштів, потрібно негайно утворити справжню наглядову раду в підприємстві та запровадити систему ризик-менеджменту для закупівель. Адже важливо не лише як комунальні підприємства витрачають гроші платників податків, але й на що саме. Чи дійсно зараз є потреба в купівлі такого автомобіля і чи це відповідає стратегії розвитку підприємства? – коментує член правління ГО “Антикорупційна платформа” Тарас Случик.

Судячи з е-декларації Кімачука, він продав своє власне авто у 2016 році за 20 тис. грн. Того ж року його дружина придбала автомобіль “Toyota Camry” 2007 року випуску нібито за 40 тис. грн.

Нагадаємо, Роман Кімачук очолив комунальне підприємство “Івано-Франківськводоекотехпром” у серпні цього року.

До призначення працював директором зі стратегічного розвитку КП “Івано-Франківськводоекотехпром”, був депутатом Івано-Франківської міської ради минулого скликання від ВО “Свобода”.

Публікація здійснена в рамках проекту “Прозорі комунальні підприємства”, що виконується Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Зміст публікації не відображає офіційної позиції Королівства Нідерландів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...