Мед Атлант

Польща відкрила інформацію про педофілів країни

У Польщі з 1 січня офіційно відкрили реєстр із даними педофілів. Ініціатива цього належить міністерству юстиції цієї країни.

Про це повідомляє УНІАН.

“Право на охорону наших дітей вище за анонімність злочинців. Держава несе відповідальність за захист дитини, а не педофіла. Злочинець, який ображає дітей, повинен зіткнутися з серйозними наслідками. Не лише багаторічним вироком, але і втратою анонімності”, – пояснив міністр Збігнєв Зебро.

Чиновник послався на аналогічний досвід США.

За словами Зебро, “злочинець повинен бути під постійним контролем, щоб всі знали, що він є їхнім сусідом”. Задля цього були внесені зміни до кримінального кодексу. Тож у загальному доступі опинилася інформація про імена, фотографії та адреси проживання 768 педофілів, жертвами яких ставали діти до 15 років.

Крім відкритої частини реєстру, є ще закрита, в якій розмістили дані про 2614 осіб, які вчинили сексуальні злочини відносно неповнолітніх віком від 15 до 18 років, також в цей список потрапили розповсюджувачі дитячої порнографії. Суди відмовили у розміщенні інформації про них у відкритому доступі, тож закритим реєстром зможуть користуватися лише поліціянти, судді, прокурори, а також керівники шкіл та літніх таборів для відпочинку дітей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...