Мед Атлант

Співмешканця, який до смерті побив франківку, взяли під варту. ФОТО

МІСТО писало, що шокуюча трагедія сталася в Івано-Франківську 19 грудня. Чоловік відлупцював жінку до втрати свідомості. За декілька днів вона померла у лікарні. Сьогодні, 24 січня, її співмешканцю Максиму Болієнку у суді обрали міру запобіжного заходу.

Максим Болієнко (праворуч у чорному светрі)

У суді з’явився прокурор, захисник потерпілої сім’ї та сам підозрюваний з адвокатом. Також родичі з двох сторін. Додамо, що до сьогодні місце перебування підозрюваного було невідоме. Поліцейські його не затримували, бо пояснювали це тим, що тривають експертизи і не мають права.

18 січня слідчі просили про домашній арешт, але вчора стало відомо про те, що підозру змінено на нову і жорсткішу: тримання під вартою. Тобто, змінилася кваліфікація статті. Адвокат Максима Болієнка упевнений, що це незаконно, бо ніяких слідчих експериментів від 18 січня не проводилося.

Прокурор не погодився з клопотанням сторони захисту підозрюваного. Каже, що Болієнко вчинив тяжкий злочин, а ще немає постійного місця роботи, де б був контроль. Домашній арешт прокурор Василь Гринишин вважає залегким. До того ж, просить не визначати навіть розмір застави.

Максим Болієнко

Стан сп’яніння був. Я не хотів завдати такої шкоди. Це була дія негативна до мене. Я не переховуюся. Я сиджу дома, по нічних клубах не ходжу, – зазначив підозрюваний Максим Болієнко.

Прокурор додав до матеріалів справи копії протоколів щодо вчинених адмінправопорушень, які підтверджують схильність до алкогольних напоїв.

Щодо відповідальності, то вона спочатку обурила мешканців міста. Франківці уже активно спілкуються в мережі з цього приводу. А все тому, що правоохоронці розпочали слідчі дії за ознаками злочину передбаченого ст. 119 ККУ (Вбивство через необережність), а не за ч. 2 ст. 121 ККУ (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого). Проте зараз таки слідчі дії здійснюються за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 121 ККУ.

Що цікаво, адвокат Болієнка акцентував увагу і на довідці про смерть. Каже, у ній більшу йдеться про пневмонію. Зараз експертиза кінцева з причиною смерті невідома. Проте якщо підтвердиться, що причина смерті через пневмонію, то підозра буде кваліфікуватися знову і першочергово за ст. 128 ККУ (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). За словами захисника Болієнка, ця стаття не передбачає такий тяжкий запобіжний захід, як тримання під вартою. Рідні померлої кажуть, що у довідці не вказали, що була тупа травма живота і розрив сечового міхура. Мама померлої – Неля Щеглова – розповіла, що в дочки двічі в реанімації зупинялося серце…

Після судових дебатів суддя Олена Татарінова вийшла до нарадчої кімнати.

Відтак, суд ухвалив обрати Максиму Болієнку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 53 три дні. Ухвала вимагає негайному виконанню. Тому Болієнка, одягнувши в кайданки, повезли в СІЗО.

Підозрюваний у вбивстві на час досудового розслідування сидітиме в СІЗО

Нагадаємо, нашим журналістам вдалося з’ясувати, що інцидент трапився в квартирі на вулиці Коновальця, де компанія розпивала спиртне. Між чоловіком та жінкою виник конфлікт. У результаті 29-річний Максим Болієнко побив 36-річну Олександру Щеглову. Наші кореспонденти навідалися до квартири, де це сталося. Попри те, що світло було, нам ніхто не відчинив.  Батьки померлої хочуть, щоб співмешканець відповів за вчинене. Переконані, що його родичі, які працюють у судах, можуть врятувати чоловіка. 

Більше — у відеосюжеті:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА у Telegram 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...