Мед Атлант

Олександр Усик побив непереможного латвійця і пройшов у фінал WBSS. ФОТО/ВІДЕО

Опівночі 27 січня на 28 січня у Ризі українець Олександр Усик вийшов на ринг з латвійцем Майрісом Брієдісом. Боксери змагалися за титули чемпіона світу за версіями WBO та WBC. Перемогу здобув Усик за підсумками дванадцяти раундів.

Судді віддали перемогу Усику  після дванадцятьох раундів. Розпочався поєдинок активно від двох боксерів. На початку бою латвієць тримав центр рингу, але в середині поєдинку українець взяв ініціативу.
У п`ятому раунді Олександр отримав значну перевагу. У сьомому раунді Усик відзначився також. Проте латвієць не здавався. Бій настільки був рівний, що лише у записках суддів залишалася здогадка про перевагу у ринзі. У дев`ятому раунді суперник не очікував активності українця, проте і відповідав на контратаках. Після цього раунду в латвійця на обличчю з`явилося розсічення. Десятий раунд, незважаючи на втому, був доволі видовищним і показав сильний характер двох боксерів. Чи не вперше в одинадцятому раунді спостерігався клінч, бо попри таку вагову категорію впродовж бою він був відсутній. У дванадцятому раунді у ринзі була справжня “заруба”, але судді віддали перемогу українцю. Це беззаперечно найскладніший бій на професійному ринзі в Усика, та й у Брієдіса теж.

Рішення суддів:

114 – 114

115 – 113

115- 113

Світлина від Александр Усик / Usyk.

Дякую усім. Дякую, Ризі. У вас достойний суперник! Це найважчий бій і 12-ть раундів у моєму житті. Ми зробимо висновки, – сказав Усик після бою.

Бій відбувся у півфіналі Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) у першій важкій вазі (до 91 кг).

Звання чемпіона світу за версією WBO (Всесвітньої боксерської організації) належить Усику. Поясом WBC (Всесвітньої боксерської ради) володіє латвієць Брієдіс . Тому відтепер українець володітиме двома поясами, з чим його і вітаємо. Усик отримав вихід у фінал WBSS. Додамо, що букмекери вважали Усика беззаперечним фаворитом бою. В андеркарті відбулося ще дев`ять двобоїв.

Що цікаво, бій відбувся у Ризі – на землі Брієдіса. Попри невелику різницю у віці (2 роки), кількість боїв у боксерів на профі-рингу суттєво відрізняється. Так, Майріс розпочав кар’єру як боксер-професіонал у 2009 році та наразі у своєму активі має 23 поєдинки, 18 з яких завершив нокаутами (78%), і це за відсутності жодної поразки. Натомість Олександр покинув любителів значно пізніше – у 2013 році. До звітного протистояння український боксер брав участь у 13 двобоях і в усіх перемагав: 11 вікторій були достроковими (85%). Цікавим є і загальне число раундів – 93 за Усиком і 103 за Брієдісом. Щодо зросту, то український чемпіон є вищим на 4 сантиметри – 190 сантиметрів проти 186 сантиметрів латвійця. Переважає Усик і у розмаху рук – 198 сантиметрів проти 190,5 сантиметра. Крім того, за результатами останнього зважування, яке відбулося за день до бою, Олександр виявився трохи важчим: латвієць важить 90,3 кілограма, а українець – 90,4 кілограма.

Нагадаємо, 10 вересня 2017 року Олександр Усик виграв технічним нокаутом у німця Марко Хука у 1/4 фіналу Всесвітньої суперсерії боксу і захистив пояс чемпіона за версією WBO.

Довідково:

Визначилися всі півфінальні пари Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS): в першій важкій і другій середній вазі. Поєдинки пройдуть в січні-лютому 2018 року. Бої будуть проходити на виліт за системою плей-офф. Призовий фонд турніру – $50 млн. Переможець також отримає спеціальний трофей – Кубок Мухаммеда Алі.

Півфіналісти WBSS у важкій вазі:

Олександр Усик (13-0) – Майріс Бріедіс (23-0)

Мурат Гассієв (25-0) – Юніер Дортікос (22-0)

Півфіналісти WBSS в другій середній вазі:

Джордж Гроувс (27-3) – Кріс Юбенк мл. (26-1)

Каллум Сміт (23-0) – Юрген Бремер (49-3)

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА у Telegram 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...