Мед Атлант

На зміну ДАІ: на Прикарпатті на трасі Н-10 з`явилася дорожня патрульна поліція. ФОТО

Сьогодні, 5 лютого, вперше на Прикарпатті на дорогу державного значення виїхав дорожній патруль.

В Управлінні патрульної поліції Івано-Франківської області упевнені, що це історичний момент. Привітав і побажав безпечного патрулювання інспекторам начальник Управління патрульної поліції Івано-Франківської області Олег Костенко. Також від ГУНП в Івано-Франківській області висловив підтримку заступник начальника Олег Йосипів. Каже, символічно, що почали з першої роти.

Це особливий вечір. Ви маєте можливість офіційно вийти на патрулювання за межі міста, – додав Олег Йосипів.

Заступники Управління приєдналися до привітального слова і настанов. Яна Юносова упевнена, що поліцейські справляться на новій дорозі. Побажала дотримуватися законодавства у будь-яких ситуаціях. Андрій Тірон зачитав наказ. Після цього два позашляховика Mitsubishi Outlander вирушили на патрулювання.

Дорожня поліція з`явиться на автошляху Н-10. Це автомобільний шлях національного значення, що сполучає Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці-пропускний пункт Мамалига. Проходить територією Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Патруль працюватиме на дорозі від Івано-Франківська і до адміністративного кордону з Чернівецькою областю. Додамо, що дорожня патрульна поліція – це не окремий підрозділ. Це такі ж патрульні поліцейські, які несуть службу у м. Івано-Франківськ. Відсьогодні франківські патрульні нестимуть службу на трасах міжнародного і національного значення. Ніякої окремої структури чи окремого підрозділу для цього не створювали. Щодо того, чому саме дорога Н-10, пояснили, що так вирішило київське керівництво. Далі свої функції розширюватимуть по цілій області.

В Управлінні пояснили, що на дорогу Н-10 виходитимуть щонайменше два екіпажі. При потребі кількість збільшуватиметься. Нагадали, що триває набір. Якраз новообранці мали б увійти в дорожній патруль, щоб патрулювати дороги державного значення в усій області.

Олег Костенко пояснив, що нестача екіпажів в місті не відчуватиметься при патрулюванні траси Н-10. Більше того, додав, що на цю автодорогу виїхали додаткові автомобілі. Щодо обов`язків, то вони такі як і в місті. Усі складені адмінматеріали розглядатимуться в судах за місцем їх складання.

За патрульних, які виїхали на цю дорогу, відповідатиме командир роти. Адже це патрульні з числа роти, що заступає на день чи ніч в Івано-Франківську. Патрульних обирали з числа тих, котрі у місті себе якнайкраще зарекомендували. Напередодні проводилися брифінги і розвідка місцевості, щоб уникнути проблем.

Нині перше патрулювання, тому керівництво цілодобово моніторитиме ситуацію і робитиме висновки. Поки зарано говорити про малу кількість екіпажів, переконані в Управлінні.

Нагадаємо, про старт роботи нової дорожньої служби, яка має повністю замінити Державтоінспекцію, проанонсував глава Нацполіції Сергій Князєв ще навесні 2017 року. Вперше на території України дорожній патруль з`явився 12 червня 2017 року.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...