Мед Атлант

Міський голова обіцяє страйкувати проти “бездіяльності уряду”

Сьогодні, 20 лютого, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків оголосив про наміри провести страйк, якщо “Укртрансгаз” обмежить подачу газу теплопостачальним компаніям, що працюють в місті.

Звернувся до голови профспілки органів місцевого самоврядування щодо опрацювання питання загальноміського страйку проти бездіяльності уряду. Нехай всі ці “реформатори” пояснюють людям, чого їм можуть вимкнути тепло, — пише Марцінків на своїй сторінці у Facebook.

Він додає, що 2 місяці до “Теплокомуненерго” не надходять державні компенсації за субсидії. Заборгованість уряду лише перед ТКЕ становить майже 40 млн. грн.

У міській владі запевняють, що люди за комунальні послуги платять. Якщо уряд далі не повертатиме коштів і місту відключають енергоносії, то в Івано-Франківську пройде загальноміський страйк.

Вся відповідальність лежить на кабміні. Все, що у силах та повноваженнях міста – ми робимо. СТЕК вчасно отримуємо від нас гроші, а от куди вони йдуть – невідомо. Бо якщо місто вийде за свої повноваження, завтра прийдуть правоохоронні органи, тому руки тут зв’язані. Нехай уряд з блакитного екрану краще пояснить людям, чого зараз є загроза, що вони залишаться без тепла, — продовжує міський голова.

Читайте також: В Івано-Франківську обирають директора департаменту охорони здоров’я

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...