Мед Атлант

Німецький психолог проведе в Івано-Франківську серію авторських курсів з психології

Відомий німецький психолог, педагог, фінансовий консультант Ханс-Вольфф Граф завітає до Івано-Франківська, аби сформувати команду професіоналів у сфері психології та педагогіки. У березні пройде серія зустрічей із німецьким фахівцем, а в квітні для психологів і людей, які цікавляться психологією, стартують унікальні курси за авторським методом Ханса-Вольффа Графа – індивідуальна транссистемна психологія.

Як зазначає Ханс-Вольфф Граф, більшість із тренінгів і семінарів, які зараз проводять в Івано-Франківську, є великою мірою просто мотиваційними або коучинговими, які насправді з психологією не мають нічого спільного.

Я ж пропоную кардинально інший підхід до психології, зокрема до того, як підступитися до проблеми іншої людини, – запевняє фахівець.

Авторським методом пана Графа є індивідуальна транссистемна психологія (ІТП).

Більшість психологів і психотерапевтів роблять помилку, намагаючись одним чи кількома методами, які вони вивчили, вирішити проблеми кожної людини, – каже психолог. –Але той, хто думає лише в рамках однієї системи чи школи, дуже часто у практичній роботі наштовхується на межі своїх можливостей.

Що саме відрізняє ІТП від багатьох інших шкіл та підходів у психології? Її багатовекторність. ІТП є таким собі “ящиком з інструментами” для практичної роботи. Тут є понад три десятки різних моделей мислення, частина яких знаходить успішне застосування на практиці вже десятиліттями. Більшість із них пан Граф розробив сам, інші – розширив та доповнив.

Якщо ви зацікавилися ІТП, то маєте можливість першого знайомства з методом та його автором у такі дні:

9 березня з 14.00 до 17.00 – тренінг “Епідемія “важких” дітей. Як бути?”. Учасники зможуть зрозуміти, як знайти підхід до дитини з проблемною поведінкою, а також звідки брати сили і натхнення для щоденної нелегкої роботи педагога.

10 березня з 13.00 до 16.00 – тренінг “Виховання без примусу і маніпуляції. Чи можливо бути партнерами з дитиною?”. Під час заходу Ханс-Вольфф пояснить, чому батьки у стосунках із дітьми часто зриваються на крик, чому сценарії сварок повторюються, чому батьки так часто впізнають себе у власній дитині, але бояться це визнати.

Окрім цього, Ханс-Вольфф Граф як почесний спікер виступатиме на Міжнародному фестивалі особистісного розвитку і творчості “Art-Praktik”, який пройде в Івано-Франківську 10-11 березня. Німецький фахівець говоритиме на тему “Біль – мій друг і порадник”.

Можливість глибшого знайомства з ІТП з’явиться в рамках інтенсивного навчання для психологів і людей, які цікавляться психологією, котре проводитиме Ханс-Вольфф Граф. Розпочнеться навчання базовим курсом, який складається з шістьох модулів, кожен із яких триватиме по два дні (з 10.00 до 19.00 на вихідних).

Перший модуль відбудеться вже 21 – 22 квітня.

Перший модуль дасть можливість усвідомити першопричини власних страхів та комплексів, “паралізуючих установок”, – пояснює психолог. – Ви зможете подивитися на проблеми як на шанси й навчитеся розпізнавати психоігри; зможете почути, зрозуміти й навчитися підтримувати свою “внутрішню дитину”. А ще ми зануримося в еволюцію нашого мозку, щоб краще зрозуміти власну тріаду Тіла, Розуму й Душі, витоки й істинні причини психосоматичних криків про допомогу нашого організму.

Учасники курсів згодом матимуть можливість долучитися до іншого масштабного проекту, який стартуватиме в Івано-Франківську. Йдеться про “Школа – місце радості”, яка має на меті реформувати сучасну освітню систему, показавши інший погляд на стосунки між педагогом і учнем, коли кожна сторона отримує задоволення і натхнення від навчального процесу. Крім того, випускники курсу, ставши капітанами корабля власного життя, зможуть проводити корисні тренінги не лише для педагогів, але й для всіх зацікавлених.

Всі вищезазначені семінари й тренінги проводяться з асистуванням перекладача Анастасії Сидоренко, яка вже багато років працює разом із Хансом-Вольффом Графом.

Контактна особа для запису на базовий курс навчання або на один із тренінгів – Марта Симотюк, 0505675308, 0679739431. До речі, ті, хто придбає квиток на “Art-Praktik” у Марти Симотюк, матимуть можливість безкоштовної консультації з Хансом-Вольффом Графом.

Автор: Наталія МОСТОВА

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...