Мед Атлант

ОДА визначить перелік навчальних закладів, які обмежать споживання газу

Сьогодні, під час години запитань до уряду у Верховній Раді, міністр енергетики та вугільної промисловості повідомив про тимчасове обмеження споживання газу через дисбаланс в 15-20 млн кубів на добу. 

За словами Ігора Насалика, через нестачу газу всі українські дошкільні навчальні заклади, школи і вищі навчальних закладах припинять свою роботу до 6 березня, пише LB.ua.

Також міністр енергетики розповів, що вчора відбулося засідання кризового штабу, за результатами якого було введено Національний план дій, який вступає в силу з сьогоднішнього дня.

План передбачає, по-перше, переведення генеруючих компаній з газу на мазут, що дасть економити порядку 15-20 млрд кубів газу на добу По-друге, ми доручили повністю зупинити роботу в дошкільних навчальних закладах, школах і вищих навчальних закладах терміном до 6 березня. При цьому (доручено – ЕП) переглянути, щоб температурний режим в цих закладах був в мінімально допустимих нормах.  Ми звернулися до виробничих об’єктів, щоб переглянули план дій з умовою економії газових ресурсів, – додав Ігор Насалик.

Журналісти “МІСТА” зателефонували до “Івано-Франківськ газу”, аби розібратись в даній ситуації.

За словами речниці товариства, сьогодні до них справді надійшла вказівка з Міністерства енергетики та вугільної промисловості України тимчасово обмежити поставку газу, однак в незначній кількості – 10%. Відповідно до протоколу Засідання Кризового комітету при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, обласна держадміністрація на період кризової ситуації повинна визначити перелік споживачів, які повинні самі обмежити споживання газу.  Наразі газопостачання газу відбувається в штатному режимі, жодних перебоїв з газопостачанням нема.

Голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Він звернув увагу на необхідності врегулювання питання економії енергоносіїв у найкоротші терміни.

Очільник Івано-Франківської ОДА наголошує: якщо існує можливість влаштувати альтернативне теплопостачання  у дошкільних навчальних закладах, школах та ВУЗах на твердому виді палива, тоді вони можуть працювати у звичному режимі.

У зв’язку з ситуацією, яка склалася, потрібно напрацювати план дій щодо зменшення навантаження в енергетичній системі області. При цьому, слід виходити з позицій, що лікарні, дитячі будинки, будинки перестарілих та інші соціальні установи повинні працювати у штатному режимі, –  зазначив Гончарук.

Читайте також: Для прикарпатських працівників бюджетних установ депутати проситимуть гроші у столиці

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...