Мед Атлант

Від 40 до 60% українців вважають себе бідними, — соціолог. ВІДЕО

В Україні, як і раніше, відсутня стратегія розвитку економіки. А за відсутності стратегії розвитку економіки регулювати ринок праці – просто смішно.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» заявила соціолог, голова правління ГО «УІСД ім. О. Яременка» Ольга Балакирева.

Нагадаємо, КМУ затвердив план заходів на 2018 рік щодо реалізації Стратегії подолання бідності. Зокрема, запропоновано змінити систему державного працевлаштування; створити загальнодержавний реєстр вакансій; зберегти зайнятість осіб віком понад 45 років шляхом компенсації витрат роботодавцям на перепідготовку цих осіб; розширити можливості працевлаштування звільнених із ЗСУ після участі в АТО; підвищити розмір мінімальної зарплати та інше.

Гостя програми зауважила, що питання щодо бідності – складне, адже є певні статистичні підходи, які взяла для себе Україна, є міжнародні підходи щодо вимірювання рівня бідності, а є суб’єктивна бідність людей. За різними методиками, як зазначила Ольга Балакирева, сьогодні від 40 до 60% українців вважають себе бідними.

Частина є тих, хто на сьогодні, можливо, не такий вже і бідний, але оскільки ситуація погіршилася за останні 2-3 роки, то вони так починають себе відчувати, бо у них не відбувається покращення, – зазначила Ольга Балакирева.

З її слів, на сьогодні прожитковий мінімум, який для себе люди нині вважають достатнім, перевищує мінімальний рівень, гарантований державою і становить 7-7,5 тисячі гривень на одну людину.

Що ж до запропонованого КМУ пану дій із подолання бідності, гостя програми зауважила, що він значним чином стосується ринку праці, але це – вже наслідок.

А насправді у нас, як і раніше, відсутня стратегія розвитку економіки. За відсутності стратегії розвитку економіки регулювати ринок праці, перевіряти договори, вибачте, це просто смішно, з моєї точки зору, бо це насправді нічого не зможе вирішити, – вважає соціолог.

Читайте також: Списки неплатників аліментів тепер оприлюднюють на дошці ганьби. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...