Мед Атлант

Відомий український блогер розповів про свої улюблені кав’ярні в Україні

Блогер, поет, Instagram-фотограф, ініціатор благодійного фотопроекту “Кава – як спосіб життя” Леонід Мартинчик, як ніхто інший, тямить у кав’ярнях, куди хочеться повертатися знову і знову. По затишну атмосферу, смачне капучіно та апетитний еклер, приємне обслуговування і… цікаві фотографії.

Processed with VSCO with a5 preset

  1. “Світ кави” (Львів, площа Катедральна, 7)

Одна з найперших кав’ярень у Львові. Леонід Мартинчик відвідує її вже 15 років! Заклад витриманий у стилі справжньої кав’ярні – з фресками, лампами, вишуканим інтер’єром і, звісно ж, найкращою кавою в місті. Баристи кав’ярні – постійні учасники всеукраїнських кавових чемпіонатів, деякі з них – сертифіковані судді, які входять до суддівських колегій чемпіонатів. Цікаво, що в “Світі кави” можна зустріти лише вибрану публіку, наприклад, львівську інтелігенцію, мера Андрія Садового, тележурналістку Ольгу Фреймут і часом навіть Петра Порошенка.

  1. “Profiterole” (Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи, 2)

Саме тут Леонід Мартинчик уперше в житті спробував лавандову раф-каву. І, як він стверджує, це найсмачніша раф-кава в усій Україні. А ще запам’яталися неймовірно апетитні еклери і чудова атмосфера. Одночасно респектабельний та домашній дух Провансу переплітається з сучасним шиком. Інтер’єр оформлений із використанням натуральних матеріалів та ручної роботи, стіни розписані художником, і душа та любов там у кожній деталі. З повагою до історії збережена дубова підлога з 1930-х років.

  1. “Madame Josy” (Київ, вул. Б. Грінченка, 4)

Хочете відчути, ніби ви у Франції? Тоді вам сюди! Найперше тут варто спробувати раф-каву. А для приготування страв у закладі використовують виключно високоякісні інгредієнти, велика частина яких привезені з Франції. На столах завжди свіжі букети квітів, родзинкою інтер’єру є вінтажне піаніно 1902 року, яке надає атмосфері особливого шарму. Щочетверга з 18.30 до 22.00 на ньому грає піаніст, виконуючи кавери на відомі пісні, блюз і джаз.

  1. “Atelier No5” (Дніпро, вул. М. Грушевського, 4а)

Невеликий затишний заклад в одній з найстаріших будівель міста. Тут можна скуштувати смачні десерти і випити горнятко запашної кави або чаю. У залі дуже світло, в інтер’єрі переважає пудровий колір. Зі стелі звисають дивовижні люстри з дерев’яних намистин у стилі 20-х років, на столиках – різнокольорові свічки, на стінах – багато дзеркал. А ще дуже красивий посуд – ідеальний для приголомшливого фото. В інтер’єрі поєднуються модерн і арт-хаус. Поруч, у цьому ж приміщенні, працює шоу-рум взуття.

  1. “Карма Кава” (Тернопіль, вул. Гетьмана Сагайдачного, 13)

У цьому закладі все дуже просто, але й надзвичайно душевно. А ще неймовірно смачна кава, завжди з ідеальною пінкою. Ще одна фішка “Карми Кави” – це представлення кавових напоїв різних культур, а саме японської, італійської та американської.

Автор: Наталія МОСТОВА

Стаття опублікована в журналі МІСТО № 13

*Передрук матеріалу дозволяється тільки за погодженням з редакцією.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...