Мед Атлант

Комунальне майно орендуватимуть по-новому

У середу, 7 березня, в Івано-Франківську відбулося громадське обговорення проекту рішення міської ради “Про внесення змін до нормативних актів з питань оренди об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська”.

Як зазначають чиновники, протягом останнього часу відбулося багато змін у національному законодавстві, тому міська рада прагне адаптувати нормативні акти на місцевому рівні.

Передусім, проект передбачає затвердити у новій редакції:

1. Положення про оренду об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська.

2. Положення про проведення конкурсів на право укладення договорів оренди об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська.

3. Методику розрахунку і порядку використання плати за оренду об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська. З повним тестом проекту рішення можна ознайомитися за посиланням.

Під час обговорення один із присутніх звернув увагу на діяльність комісії, що розглядає заявки від підприємців.

Коли бізнес подає заявку на оренду, а йому відмовляють, то таке рішення не можна оскаржити в суді, бо комісія не є юридичною особою. Вважаю, що потрібно це питання якось вирішити, — каже чоловік.

Чиновники пообіцяли обдумати можливі варіанти виходу із ситуації. Додамо, у міській раді прогнозують, що остаточні зміни буду прийняті в квітні або в травні.

Читайте також: Брат депутата-свободівця очолить одну з франківських гімназі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...