Мед Атлант

Атовці нарікають на малу підтримку бізнесу

В Івано-Франківську відбулась конференція атовців, волонтерів та представників бізнесу. Під час спілкування, учасники АТО розповіли про складнощі у започаткуванні власної справи.

Військовослужбовці кажуть, що фінансова допомога від міського центру зайнятості — мізерна. Тож, замість того, аби відкрити свою справу та підтримати українську економіку, вони змушені їхати закордон на заробітки.

Хлопці їдуть в пошуках роботу за кордон. Там їх запитують, як так, ти воював за свою країну, а тепер приїхав на роботу до іншої, — обурюється учасник війни на сході України.

Натомість директорка центру зайнятості відповідає,  що кожному учаснику АТО, який звернувся з пошуком роботи пропонують учаснику одноразову виплату для заняття підприємницькою діяльністю.

Іншим кошти дають на протязі року, атовці ж можуть отримати виплату за раз.  В центрі допомагають лекціями, написанням бізнес-планів, навчанням. Учасник АТО з допомогою працівників служби складає бізнес-план, після чого має його захистити. Тільки тоді він отримає кошти на підприємницьку діяльність. Всі, хто захистив свій бізнес план задоволений і досі працюють, — розповідає Юлія Вінтоняк.

До прикладу, цьогоріч за підтримкою до міського центру зайнятості звернулись п’ятеро атовців, аби розпочату власну підприємницьку діяльність. Сумарна сума коштів, яку вони отримали — 240 тисяч гривень.

Більшість чоловіків, які пройшли війну, не повертаються до попередньої професії, адже це переоцінка цінностей. Людині важко піти на роботу в колектив, бо часто виникають дискусії, конфлікти з керівництвом і колегами. Свій бізнес — це вихід.

Атовці, які хочуть робити бізнес, можуть завітати у службу у справах ветеранів АТО, там їм допоможуть та підтримають порадою.

Читайте також: Прикарпатські військові проти створення Міністерства ветеранів. ФОТО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...