Мед Атлант

37% українців хочуть, щоб їх діти жили за кордоном – соціологи

65% українців не хочуть змінювати країну проживання, натомість 27% зазначили, що планують емігрувати.

Такі результати дослідження оприлюднила соціологічна група “Рейтинг“, пише видання “Українська правда“.

Найчастіше про бажання переїзду за кордон зазначали учасники дослідження віком до 35 років. Серед них більше чоловіків, освічених людей з вищими доходами.

Найбільше людей, які не хочуть жити в Україні, мешкають у Житомирській, Сумській, Закарпатській, Тернопільській, Чернівецькій областях та у Києві. Соціологи відзначають, що бажання емігрувати частіше мають ті, у кого хтось із родичів працює за кордоном.

Для проживання своїх дітей 50% опитаних кращою країною обрали Україну. У той же час чверть учасників дослідження хотіли б, щоб їх діти жили у країнах Європи. Ще 7% – у США, 3% – у інших країнах і лише 2% – у Росії.

13% не змогли визначитися із відповіддю на це питання.

Україну як країну для проживання своїх дітей частіше обирали старші учасники дослідження, мешканці сіл та люди з нижчим рівнем доходів.

Разом з тим молодь, багатші та більш освіченіші люди як можливе місце проживання наступного покоління найчастіше обирали країни Заходу.

Найбільше таких серед жителів Сумської, Житомирської, Чернігівської, Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської областей та Києва.

Опитування поводилося серед українців віком від 18 років. Вибіркова сукупність: 30 000 респондентів (по 1200 у кожному регіоні).

Помилка репрезентативності дослідження: не більше 0,6%. Терміни проведення: 12-28 грудня 2017 року.

Читайте також: Прикарпатці найбільше довіряють телебаченню. Опитування

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...