Мед Атлант

Найбільше коштів з обласного бюджету виділять на медицину

У 2017-му році обсяг надходжень до обласного бюджету з урахуванням трансферів з держбюджету становив 2 917, 3 млн гривень. Ця сума є значно більшою, ніж у 2016-му році.

Про це сьогодні під час публічного звіту щодо виконання обласного бюджету зазначила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ірина Мацькевич.

Серед підприємств, які сплатити найбільше податків у 2017 році це ВО “Карпати”, ПАТ “Івано- Франківськцемент”, ДТЕК Буршитинська ТЕС. Серед видатків обласного бюджету, минулого року найбільше коштів пішло на сферу охорони здоров’я.

Ми найбільший розпорядник коштів, але і проблем є багато. Попри всі негаразди та критику, ми показуємо досить непоганий результат. Основна частина видатків — це заробітна плата, медикаменти, харчування, комунальні послуги. Ми активно проводили оптимізацію штатних працівників — наразі в області 10122 штатні одиниці”, — розповідає заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

Крім цього, чиновник додає, що зараз перебування пацієнта в стаціонарі медичного закладу обходиться бюджету в трохи більше, ніж 30 гривень: вдень виділяють трохи більше 17 гривень на медикаменти і 15 грн з копійками йде на харчування.

Читайте також: Голови ОТГ поскаржилися губернатору на погані дороги в області

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...