Мед Атлант

Франківська бібліотека отримає грант від ЄС розміром в 10 тисяч євро

Івано-Франківська центральна міська бібліотека отримала перемогу в конкурсі проектів від програми Culture Bridges. Програма сприяє розвитку українського культурного сектору та ефективному налагодженню зв’язків між культурними операторами та інституціями в Україні та ЄС.

Фінансова підтримка надається Європейським Союзом в межах впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC – мережею Національних інститутів культури Європейського Союзу, повідомляють в Івано-Франківській МЦБС.

Грантова підтримка в розмірі близько 10 тис. євро дозволить бібліотекарям обмінятись досвідом, знаннями та ідеями із однією з кращих бібліотек Румунії. На фініші проекту передбачається створення на базі бібліотеки кореспондентського центру громадської журналістики.

В одній із бібліотек Івано-Франківської бібліотечної системи буде організовано студію для запису та ефірної трансляції ексклюзивних програм (інформація про книги та читання, бібліотечні новини міста, країни та світу та ін.). Ще одним з вагомих результатів проекту буде створення спеціального сайту для підкастів, де будуть розміщуватись та зберігатись записи ефіру.

Бібліотекарі розуміють що, сьогоднішні користувачі добре орієнтуються у великому обсязі інформації та вимагають динаміки і креативу в обслуговуванні, і сучасна бібліотека уже вийшла за межі традиційної діяльності, а реалізація цього проекту продовжить реформування бібліотечних установ в сучасні інформаційно-розважальні центри.

Бібліотечне радіо – це чудовий простір для популяризації нової літератури, бібліотечних послуг, а також реальна можливість для піару молодих авторів. Такий досвід уже отримала бібліотека “Octavian Goga” Cluj County Library в Румунії. Саме з цією бібліотекою проводитиметься головна співпраця протягом найближчих 10 місяців.

Інтернет радіо дозволить донести інформацію про діяльність публічної бібліотеки до широкої аудиторії користувачів, особливо сприятиме тим людям, які через певні об’єктивні причини не мають можливості відвідувати бібліотеку. В радіо-ефірах бібліотекарі розповідатимуть про себе та послуги бібліотек, намагатимуться переконати українське суспільство, що бібліотека – це комфортний простір для втілення мрій різних категорій населення.

Читайте також: Стало відомо, хто переміг у програмі “Міські Ґранти”. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...