Мед Атлант

У Франківську колектив військового ліспромкомбінату не пускає очільника на роботу

На території ДП “Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат” пікетують працівники. Також до пікету приєдналися бійці та активісти, які підтримують колектив комбінату. Робітники ліспрокомбінату виступають проти призначеного т.в.о. директора 74-річного Михайла Кочетигова.

Пікет розпочався минулого тижня і продовжується по вулиці Ребета. Працівники не мають намірів погоджуватися з призначенням директора, який у минулому уже керував ліспрокомбінатом. Люди упевнені, що перебуваючи на посаді з 1996 року по 2010 рік 74-річний Михайло Кочетигов довів комбінат до зубожіння та фінансового краху. Кажуть, цьому і є підтвердження, бо відкрито не одне кримінальне провадження після звільнення з посади у 2010 році.

Сьогодні, 19 березня, колектив очікував приходу пана Кочетигова. Проте новопризначений директор так і не з`явився, пояснив МІСТУ голова Івано-Франківської обласної ГО “Самооборона” Ярослав Наваляний.

Директор себе поводить доволі нагло. З колективом спілкуватися не хоче і їх думку не підтримує. Призначення відбулося в обхід усіх конкурсів. Досі діалогу досі не відбулося. Люди знають цього чоловіка давно і про кримінальні справи. Він заганяв підприємство у великі борги, а ще не виплачував заробітну плату. Борги сягають більше 20 мільйонів, – каже Ярослав Наваляний.

Сам ж правоохоронці не заважають працівникам, а лише контролюй ситуацію. Адже пікет є мирним.

Що цікаво, у Міноборони поки мовчать. Їх реакція на пікет невідома. Додамо, що  наказ про призначення старшого майстра лісу Чернівецького військового лісництва Михайла Кочетигова тимчасово виконуючим обов’язки директора ДП “Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат” був підписаний 14 березня. Його підписав державний секретар Міністерства оборони України генерал-полковник О. В. Дублян. 16 березня працівники не впустили директора на територію комбінату. Відтак, полковник з Міноборони зачитав наказ про призначення на вулиці перед барикадами і під вигуки “Ганьба”. Працівники впевнені, що це порушення.
Секретар Міністерства оборони України генерал-полковник Олександр Дублян кличе працівників на прийом. Каже, старий директор не справлявся, а Кочетигов призначений т. в. о. лише на два місяці.

Колектив комбінату з відкритим листом звернувся до голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука із проханням захистити права працівників підприємства від свавілля, яке вчиняється посадовими особами Міністерства оборони України. Крім того, такий лист надіслали в громадські організації і спілки.

Наразі підприємство працює у звичному режимі. На ньому є охорона. Працівники цілодобово слідкують за тим, щоб новий очільник не зайшов на територію. Кажуть, зупинятися не збираються.

До слова, попереднього директора Олександра Паздерника повернули до виконання обов’язків начальника Шепетівського військового лісгоспу.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...