Мед Атлант

Гірські рятувальники визволили зі снігового полону туриста. Ще один, ймовірно, загинув

Гірські рятувальники допомогли вибратися зі снігового полону туристу із Закарпаття, який відбився від туристичної групи. Ще один чоловік, ймовірно, загинув.

Повідомлення про заблукалих туристів, що здійснювали сходження на гору Піп Іван зі сторони Рахова поступило до рятувальників Явірницького посту вчора, 19 березня. Троє чоловіків почали сходження 17 березня.

На території Закарпатської області їх розшукувати місцеві рятувальники, однак знайшли одного з чоловіків на полонині Гропа. 32-річний закарпатець пояснив, що в групі було троє людей, які розділилися. За його словами, один з туристів – 34-річний закарпатець – загинув між полониною Гропа і г. Вихід. Ще один з групи самостійно спустився в урочище Погорілець поблизу присілка Шибене Верховинського району та зупинився в місцевих жителів.

Знайденого в сніговому полоні чоловіка рятувальники доставили на базу, стан його задовільний, медичної допомоги не потребував.

Сьогодні, 20 березня, рятувальники продовжують шукати ще одного з чоловіків. До пошукових робіт залучать франківських та косівських рятувальників.

На цей час в Івано-Франківському відділенні гірських рятувальників повідомляють, що пошукова операція триває. Чоловіка поки не знайшли.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...