Мед Атлант

До і після: у Франківську продемонстрували досягнення прикарпатських громад після реформи. ФОТО

Сьогодні, 26 березня, Івано-Франківський Центр розвитку місцевого самоврядування презентував мотивуючий проект ”До і Після…Реформи”.

Протягом двох років прикарпатські громади реалізували багато проектів, які були повністю або частково профінансовані за кошти інфраструктури об’єднаним територіальним громадам .

У 2016 році ОТГ Івано-Франківської області отримали 21,8 мільйон гривень інфраструктурної субвенції на розвиток громад. А у 2017 році —  43,2 мільйони гривень.

Ми хочемо показати на конкретних прикладах прикарпатських об’єднаних громад, як змінюється життя людей в результаті впровадження реформи децентралізації. Змінюються і самі люди – вчаться працювати командно і досягають успіхів, —  зазначив директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк.

Сьогодні найбільше таких яскравих прикладів є у ОТГ, які працюють два роки на прямих бюджетних відносинах і самостійно вирішують що і як робити. Це Печеніжинська, Верхнянська і Старобогородчанська ОТГ. ‘

Наша громада утворилася однією з перших у державі у 2015 році. Протягом 2 років ми отримали більше 7 мільйонів гривень інфраструктурної субвенції. За ці кошти було реалізовано 17 проектів. У 2016 році — 4, 564 млн. грн. і 8 проектів, у 2017 році — 3, 057 млн. грн. і 9 проектів, —  розповідає заступник голови Старобогородчанської громади  Юрій Іванишин.

Присутнім на заході він продемонстрував фото з життя громади “до” і ”після” об’єднання.

Проаналізували в Центрі і розвиток Печеніжинської ОТГ, яка за два роки розробила 15 проектів на суму понад 9 мільйонів гривень.

А також продемонстрували успіхи Верхнянської об’єднаної територіальної громади.

Читайте також: Голова однієї з ОТГ Прикарпаття каже, що його тероризують поліцейські

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...