Мед Атлант

У Франківську на одного почесного громадянина стало більше

Звання Почесного Громадянина міста Івано-Франківська є найвищою міською відзнакою.

Генеральному директору ВО “Карпати” Втерковському Дмитру Дмитровичу присвоять звання “Почесний Громадянин міста Івано-Франківська”, про таке йдеться на сайті міської ради.

Присвоєння Звання є визнанням виняткових заслуг особи перед громадою міста в соціально-економічному, науково-освітньому розвитку, за активну участь у справі відродження та примноження надбань національної культури, у національно-визвольній боротьбі за незалежність України, миротворчу, доброчинну діяльність, наукові і спортивні досягнення, забезпечення обороноздатності держави, зміцнення її безпеки та суверенітету, мужність і відвагу при врятуванні людей, матеріальних цінностей, ліквідації наслідків стихійного лиха.

Присвоєння звання здійснюється, як правило, напередодні Дня міста за поданням виконавчого комітету, міського голови чи інших об’єднань.

Почесний Громадянин міста Івано-Франківська має право:
– безкоштовного проїзду в міському пасажирському транспорті (крім таксі) при пред’явленні посвідчення встановленого зразка;
– першочергове безкоштовне обслуговування в амбулаторно-поліклінічних закладах, госпіталізація і лікування в стаціонарах, які належать до комунальної власності територіальної громади міста;
– першочергового прийому посадовими особами міста, депутатами міської ради;
– почесної участі в міських урочистих заходах і вечорах.

Читайте також: В Івано-Франківську двом краєзнавцям посмертно присвоять звання “Почесний громадянин”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...