Мед Атлант

Мешканці Франківська потерпають від нестерпного смороду. ФОТО. ОНОВЛЕНО

Вчора, 27 березня, мешканці мікрорайону Опришівці зупинили вантажний автомобіль з цистерною, з якої доносився нестерпний запах.

Про це у соціальній мережі розповіла мешканка цього району Інна Чорна.

Вже близько місяця всі мешканці  району Опришівці потерпають від страшного смороду. А вчора зупинили цистерну з якоюсь смердючою рідиною. Викликали поліцію. Поки очікували прибуття слідчих приїхала ще одна цистерна, — обурюється пані Інна.

Як припускають жителі, у цистерні рідина, що утворюється внаслідок розкладання сміття. Її возять із сміттєзвалища у селі Рибне, а “зливають” десь у вказаному мікрорайоні Франківська.

Як пояснили “МІСТУ” в комунальному підприємстві “Івано-Франківськводоекотехпром”, міські чиновники обізнані про ситуацію та навіть надали дозвіл на злив відходів у мікрорайоні.

У промисловій зоні Опришівців є наш колектор, куди погоджено зливати відходи. Рішення було прийняте та затверджене міським виконавчим комітетом. Дозвіл надали, адже від жилих будинків до місця зливу – далеко. Речовину зливають саме в мікрорайоні, тому з більшою відстанню речовина змішується з іншими стоками і нормальною концентрацією потрапляє уже на Ямницькі очисні, де все фільтрується, — каже фахівець по роботі зі ЗМІ та громадськістю КП “Івано-Франківськводоекотехпром” Володимир Шпег.

Читайте також: Через тони гірського сміття може забруднитися Черемош

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...