Мед Атлант

В Івано-Франківську стане доступнішою медична допомога людям з інвалідністю

Сьогодні, 2 квітня, до Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська завітали представники Спільної програми ООН, МОП, ВООЗ “Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю”.

У рамках візиту відбулось підписання угоди про співпрацю між Програмою розвитку ООН та Івано-Франківською ЦМКЛ щодо доступності надання медичної допомоги людям з інвалідністю.

Ідея угоди в тому, що ми надаємо грант лікарні для покращення умов для маломобільних груп населення. Це особи з інвалідністю, літні люди, вагітні жінки. Ідея гранту у впровадженні універсального дизайну, щоб все було настільки зручним, наскільки це можливо, — розповідає Олена Іванова, координатор проекту.

150 тисяч гривень становить сума гранту, з яких 45 тисяч гривень вкладе лікарня.

З 84 заявок з усієї України ми відібрали 10, в тому числі й пропозицію ЦМКЛ. Її ми обрали, перш за все, через потенціал. Сподіваємося, що з часом ваша лікарня стане прикладом для всіх медзакладів країни, — каже Олена Іванова.

В першу чергу у лікарні проведуть заходи для покращення умов перебування незрячих і слабозорих осіб. Сьогодні проведуть семінар для працівників, щоб обговорити деталі їх впровадження.

Ми робили акцію ”Чиновник на візку” і на власному досвіді переконалися, що людям з інвалідністю дуже непросто. Звісно, ми не можемо вирішити всі проблеми одночасно. Але певні кроки робляться і поступово будемо змінювати цю ситуацію, — сказав міський голова Руслан Марцінків.

Читайте також: У середмісті Франківська добровольці збирають кошти на ремонт позашляховика. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...