Мед Атлант

Що потрібно знати фермерам Прикарпаття, аби отримати фінансову підтримку

Надання Укрдержфондом фінансової допомоги фермерським господарствам на поворотній основі – один із напрямків державної підтримки розвитку аграрного сектора економіки.

Поворотна допомога — це фінансова підтримка у визначеному розмірі, яку фермерське господарство зобов’язується повернути у зазначений у договорі термін, але не більше ніж на 5 років, інформують у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

У своєму виступі директор Івано-Франківського відділення Укрдержфонду Зіновій Дашавець зазначив:

Фінансова підтримка надається на конкурсних засадах фермерським господарствам для придбання техніки, обладнання, поновлення обігових коштів, у тому числі для придбання поголів’я сільськогосподарських тварин, виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, будівництва та реконструкції виробничих і невиробничих приміщень, для закладення багаторічних насаджень та інше.

Для отримання фінансової допомоги на поротній основі, фермерські господарства подають до регіональної комісії заявку та відповідний пакет документів серед яких — бізнес-план з техніко-економічним обґрунтуванням доцільності надання фінансової підтримки фермерському господарству.

Саме питанню складання бізнес-плану було приділено основну увагу при проведені тренінгу “Підготовка бізнес – плану для отримання фінансування від Укрдержфонду”, який днями провели в департаменті агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Тренінг провели консультант з фінансової обізнаності та фінансового моделювання Проекту USAID Людмила Тимошенко та представник Укрдержфонду Ольга Николюк.

Заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Степан Вінтонович проінформував фермерів щодо діючих державних та обласних програм підтримки аграрного сектора.

Окрім фермерів Івано-Франківщини, учасниками заходу стали представники Львівської та Чернівецької областей.

Проведення таких заходів сприяє налагодженню ділових стосунків між фермерами, залучення їх до участі у програмах із надання фінансової підтримки.

Читайте також: Приниження вчителів і залякування: на Франківщині звільнили заступницю директора, проти якої виступив колектив школи. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...