Мед Атлант

Виконком дозволив зведення літніх майданчиків на Тринітарській та Незалежності. ФОТО

Івано-Франківськ готується до літнього сезону — ресторани та кафе вже почали розкладати літні майданчики для своїх відвідувачів. “Під відкритим небом” готуються обслуговувати гостей і заклади, що розташувались на історичних вуличках міста: одній з найвужчих та найкоротших вулиць Тринітарській та головній пішохідній — Незалежності.

Мешканці обласного центру не дуже раді такій ініціативі від кафе “Делікатес”, що знаходиться на нещодавно відреставрованій вулиці Тринітарській.

На реконструкції провулку було витрачено 1 172 213,00 гривень. Тут повинні були облаштувати тротуари та проїжджу частину в один рівень, аби маломобільним групам населення було легко пересуватись. Також передбачили нове освітлення та вуличні меблі, додаткове озеленення та оригінальні каналізаційні люки з символікою міста.

На фото, яким у соцмережі поділився Олексій Мельничук,  видно, як дерев’яні конструкції  розмістили буквально посередині цієї вулиці. 

Отже, за кошт громади відбувається реконструкція вулиці. Приватний підприємець розташовує посередині цієї вулиці великий літній майданчик, який ускладнює пішохідний трафік і псує зовнішній вигляд реконструйованої вулиці, —  зазначив Олексій.

Також франківців цікавить, наскільки законне спорудження дзеркальної огорожі піцерії “Peperoncino” на вулиці Незалежності.

Особисто на мою думку це неправильно, оскільки люди через цю огорожу не можуть нормально пройти, та й займають вони аж надто багато місця.  Чому в Європі чи навіть в тому ж Львові ніхто так не робить, просто виносять крісла на вулицю та й все. Це ж центр міста, а не власність піцерії, — пише Рома Нестерук.

Проте на зведення даних літніх майданчиків, як і на ще 31-ої подібної тераси у центральній частині міста, надав дозвіл міський виконавчий комітет на засіданні у березні.

Літній торговий майданчик від “Делікатесу” на вулиці Тринітарській займатиме площу 83,0 м2 та простоїть аж до першого листопада.  Відпочивати на майданчику “Peperoncino” дозволили також до листопада, проте він займе площу у 77,9 м2 пішохідної зони.

Як розповів “МІСТУ” директор департаменту житлової,комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, законність подібних зон відпочинку перевірятиме муніципальна інспекція. Якщо у власників нема дозволу виконавчого комітету — майданчик демонтують.

Наш департамент не надає дозволів на літні майданчики, але при нагальній потреба муніципальна інспекція з благоустрою під’їде туди та перевірить документацію: дозволи і місце прив’язки. Якщо нема рішення виконкому — такі майданчики підлягають демонтажу,  — каже Михайло Смушак.

Читайте також: Ця показуха і гламур не личить Франківську, – головний комунальник про побілку бордюрів і дерев

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...