Мед Атлант

Більше 2 тисяч троянд для Плащаниці принесли люди до церкви в Крихівцях. ФОТО

Парафіяни Церкви  Святих Кирила і Методія, що в Крихівцях, Плащаницю вшанували особливо урочисто. Місце, де розташована Плащаниця, прикрасили двома тисячами троянд.

Як розповів МІСТУ настоятель храму, отець Йосафат Бойко, цій традиції уже 7 років. І щороку кількість троянд збільшується.

“Кожна родина робить такий символічний жест і приносить стільки троянд – скільки хоче. І тим самим просячи у Бога про якусь ласку, благодать, здоров’я для  своїх близьких тощо. Цього року є більше, ніж  2 000 троянд. Квіти люди несуть протягом цілого дня четверга”, – зазначив отець Йосафат.

Він каже, що не є обов’язковим нести саме троянди. Але це одна з найпоширеніших квіток. І червоний колір – колір страстей, крові  Христової.

“У п’ятницю зранку у нас є винос Плащаниці і три обходи довкола церкви з нею: один обхід роблять чоловіки, один – жінки і ще один роблять сестри-монахині. Плащаниця  є святинею на знак плащаниці, якою було обвито тіло Христове – Туринської. Є обряди покладання Плащаниці по всіх храмах нашої церкви. Це є вшановування тих святинь, які мали безпосереднє відношення до Ісуса Христа”, – розповідає отець Йосафат Бойко.

Читайте також: Оприлюднили розклад Богослужінь на період Великодніх свят у храмах Франківська

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...