Мед Атлант

У Франківську відбудеться головна велоподія року — десятий міжнародний VeloForum-2018

Головною метою Форуму є популяризація велосипедного руху, запровадження інфраструктурних змін та змін у законодавстві для безпеки і комфорту велосипедистів в Україні, налагодження комунікації та обговорення актуальних проблем та трендів.

VeloForum з 2009-го року збирає велоактивістів, громадських діячів, лідерів громадського сектору, урбаністів, транспортників та представників органів влади з України та країн Європи.

Як розповів МІСТУ начальник відділу дорожньої інфраструктури Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради  Мирослав Федорків, щороку за право приймати цю масштабну велоподію змагаються різні міста та громадські організації.

“Велофорум – це така триденна “тусня” урбаністів, велоактивістів, проектантів, підприємців, які працюють з велосипедами. Кожного року це дійство відбувається в іншому місті і не може бути двічі в одному й тому ж. До речі, для Івано-Франківська зробили виняток. У місті проходив Велофорум десь 6 років тому, але тоді про нього знали лише активісти”, – розповідає Мирослав Федорків. 

Цього року Івано-Франківськ прийматиме ювілейний – десятий VeloForum. Захід відбудеться восени на заводі “Промприлад”. Орієнтовно його проведуть у жовтні.

“Запрошуються усі міста побратими, плануємо грандіозний велопарад. Всі з’їжджаються, готують презентації, діляться своїм досвідом – у бізнесі, проектуванні, велоактивізмі. Крім того, відбуваються панельні дискусії на різні велотеми. Перший раз представник нашого Департаменту їздив на такий форум як слухач, а вже на наступний ми всі їхали як спікери. Також приїжджають 5-6 представників з країн Європи: Німеччина, Британія, Сербія, Швеція, Польща”.

Усього такі велофоруми збирають більше 100-150 вузькопрофільних спеціалістів, які розбираються у цій тематиці.

” На VeloForum 2018 в Івано-Франківську чекають всі!”, – зазначив Федорків.

Читайте також: Перетворення Івано-Франківська на велостолицю України: як місто стає дружнім до любителів двоколісників

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...