Мед Атлант

На Прикарпатті виявили стихійні сміттєзвалища, які громада вимушена прибрати. ВІДЕО

Стихійні смітники на Прикарпатті  явище типове. Лише на мапі Міністерства екології та природних ресурсів позначено 25 сміттєзвалищ.

Одне з них днями виявили громадські активісти у Тисменицькому районі біля села Підлужжя у висохлому руслі ріки Ворона, про це проінформували журналісти в ефірі телеканалу КАРПАТИ UA.

Активісти проводили моніторинг річки Ворона на наявність браконьєрів і потрапили на справжнє сміттєзвалище.

Виявили велику кількість сміття: будівельного, пляшок, пакетів, побутові відходи,  каже Руслан Безручко, голова ГО “Івано-Франківський риболовний клуб”.

Активіст пояснює, що звернувся у всі відповідні інстанції із заявою щодо знахідки.

Журналісти з`ясували, що село обслуговує по вивозу сміття приватна фірма. Їй платять за послугу 25 грн на місяць. У сільській раді пояснили, що не всі підписали договір про вивіз сміття і знають хто його туди вивозять.

Це вночі вивозять. Я вже зверталася до дільничого, але він пояснив, що нікого за руку не зловили,  каже в. о. сільського голови Підлужжя Ярина Стойко.

Ще одне сміттєзвалище виявлено у Крихівцях. Там є багато будівельних відходів.

Прикарпатців закликають звертатися до влади міста чи села, або ж реєструвати заявку на Міністерстві екології.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Богдан Чукор каже, що уже відомо про сміттєзвалище у Підлужжі. Каже, таких випадків є, на жаль, багато. Чиновник повідомив, що в області діє 19 полігонів, куди вивозиться сміття. Проте фактично на 80% ці полігони заповнені відходами, бо функціонують з 90-тих років. Чукор упевнений, що це не Путін прийшов і висипав сміття, а наші люди – українці. Він упевнений, що якщо селом зібратися та поприбирати, то наступного разу людина вже задумається чи вивозити сміття на заборонену територію.  Щодо Крихівців, зауважив, що кримінальне провадження уже відкрито.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...