Мед Атлант

Франківка розповіла про візит до Європарламенту та як стала першим представником України в EPP Woman. ФОТО

9 квітня в Брюсселі в Європарламенті відбулося чергове щорічне засідання Ради жіночого крила Європейської Народної Партії (EPP Women) під головувнням Президента Доріс Пак, де було підбито підсумки діяльності за минулий рік та плани заходів на поточний рік.

Крім того відбувся колоквіум на тему : “Жінки в еру цифрових технологій: перспективи на ринку праці”. Основним доповідачем була Європейський комісар з питань цифрової економіки та суспільства Марія Габріель (в минулому — доповідач з питань українського безвізу у Європарламенті).

Участь у цих заходах  взяла і представниця з Івано-Франківська, директорка КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслана Василюк.

Про свій візит до Європарламенту та діяльність у Раді жіночого крила Європейської Народної Партії(EPP Women) вона розповіла МІСТУ.

Вже шостий рік поспіль приймаю участь в різноманітних заходах EPP Women, спрямованих на досягнення жіночої політичної емансипації, обговорення актуальних питань та ролі жінок в просуванні свободи, демократії, дотримання прав людини не лише в Європі, але і регіонах, які зазнають величезних змін — Середній Схід та Північна Африка. Після обрання мене депутатом Івано-Франківської міської ради в 2010 р, я приймала активну участь у різноманітних навчальних програмах Інституту Політичної Освіти, згодом в програмах їхнього партнерської організації – Інституту Роберта Шумана (Будапешт), — каже Руслана Василюк.

З Президентом EPP Women Доріс Пак

Під час навчальної програми Інституту Роберта Шумана “Жінки та політичний вплив 2012-2014” було обрано по одному представнику від країн-учасниць, а саме України, Грузії та Білорусії для участі в заходах EPP Women.

Тоді, в 2013 р, я стала першим представником від України в EPP Women. (В 2013 р партія “Удар” отримала статус спостерігача в Єропейській Народній Партії). Найважливішим вважаю те, що під час формального та неформального спілкування відбувається обмін досвідом в різноманітних сферах та висвітлення політичної ситуації в країнах-учасницях. Для України це дуже важливо, через зростання російського маніпулятивно-пропагандистського контенту в глобальній медійній мережі, — розповідає Василюк.

Випуск Інституту Роберта Шумана

Також Руслана Василюк додає, що крім щорічних засідань ради, конгресів та різнопланових колоквіумів, EPP Women проводять щорічні тижневі літні чи осінні Академії.

Читайте такожАхтем Сеїтаблаєв: “Ми – свідки народження українського кіно”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...