Мед Атлант

“Хочете увагу преси, будете її мати”, – суддя Деркач до захисників адвоката Лукиніва

Сьогодні, 17 квітня, в суді розпочали слухати по суті справу адвоката Михайла Лукиніва, якого затримали на передачі наркотичних речовин у СІЗО.

Лукиніва захищають три захисники. У справі мають допитати десяток свідків.

Перше судове засідання по суті розпочалося з прочитання прокурором обвинувального акта, в якому йшлося про те, що Лукинів незаконно розповсюдив у СІЗО особливо небезпечні наркотичні речовини. Після промови прокурора Гринишина слово взяв один із захисників. Адвокат Стрипа пояснив, що справа не є ординарною, тому на початку він хоче виступити зі вступною промовою і попросив суддю Деркач дозволу.

У своїй промові Стрипа зауважив, що він з іншими захисниками будуть доводити, що Лукинів невинний і добиватись виправдувального вироку. Перед тим зазначивши, що на лаві підсудних не проста людина, а правозахисник. На це суддя Деркач відповіла, що перед законом рівні всі й немає значення адвокат Лукинів чи ні. Суддя зупинила промову адвоката Стрипи, адже зазначила, що на дане судове засідання не визначено багато часу й виступ є необґрунтованим, адже суд навіть не встиг встановити особу обвинуваченого.

Деркач звернулася до Стрипи:

Наступного разу запросимо в зал побільше журналістів, аби ви виправдовувались. Хочете увагу преси, будете її мати.

Слухання справи перенесли на 29 травня.

Нагадаємо, що на підготовчих судових засіданнях Лукинів не зрадів журналістам, намагаючись перешкодити фотографувати судовий процес. Появу журналістів сприйняла вороже і дружина Лукиніва Наталія, яка напередодні ображала та погрожувала кореспондентці “МІСТА”, через що вона звернулася із заявою у правоохоронні органи.

В листопаді минулого року адвоката Михайла Лукиніва затримали на передачі наркотиків у СІЗО своєму підзахисному. Правоохоронці оголосили адвокату про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (“Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів”) Кримінального кодексу України. Тоді Лукиніву обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте підозрюваний подав апеляційну скаргу та під особисте зобов’язання вийшов з СІЗО.

Цікавий факт: адвокат Михайло Лукинів є захисником екс-міліціонера Михайла Ільницького, який судиться з патрульним Леонідом Гончаруком за перевищення службових обов’язків. Патрульний нібито зламав мізинець Ільницькому.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...