Мед Атлант

У Верховинській ЦРЛ можуть скоротити половину лікарів

Сьогодні, 17 квітня, в Івано-Франківську під час засідання комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики обговорили питання про стан виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я області.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Віталій Федорів каже, що станом на сьогодні в місцевий бюджет спрямовано 80 мільйонів гривень. Сама субвенція надходить вчасно.
Станом на 17 квітня  є кредиторська заборгованість – 15.8 мільйона гривень. І вона не дозволить покрити всі витрати. З них 10,1 млн грн.  – по Івано-Франківську. За минулий рік борги по зарплаті є в Тлумацькому районі – 1.3 мільйона гривень”,  – зазначив чиновник.

Член комісії, очільник Верховинської ЦРЛ Микола Ілюк  каже, що у них за березень виплатили лише 64% зарплати і ситуація погіршується.

Скоротили вже все, що могли. Залишається хіба закривати цілі відділи – хірургію, терапію чи інші. Або нас почують, або ми скоротимо половину лікарні”, – каже Микола Ілюк.

Очільник постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я Манолій Піцуряк каже, що така ситуація є плачевною.
Коли наш міністр і реформатори кажуть, як все буде добре і як ми будемо прекрасно жити. Але невиплата зарплати – це гріх. Медикам треба якось жити”, – каже Піцуряк.
Нагадаємо, 27 березня під стінами обласної державної адміністрації зібрались декілька сотень працівників медичних та освітніх установ. Чиновники, медики і освітяни погодились, що єдина можливість вплинути на ситуацію та достукатись до уряду – загальноміський мітинг.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...