Мед Атлант

У драмтеатрі спеціально для вистави відкрили новий сценічний простір. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 18 квітня, в Івано-Франківському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Івана Франка відбулась презентація  нового концептуального простору під назвою “Сцена-цех”, а також експериментальної постановки Ростислава Держипільського “Модільяні. Я пройшов мостом, якого не існує”.

Окремою приємною новиною для знавців театрального мистецтва стане повернення на франківську сцену після 18-річної відсутності народного артиста України Сергія Романюка.

27 і 28 квітня жителі та гості міста зможуть побачити  нову виставу Ростислава Держипільского. Спеціально для неї у драмтеатрі відкриють локацію – сцену-цех.

Історія останніх трьох років життя і кохання видатного художника Амедео Модільяні, одна з робіт якого входить до трійки найдорожчих картин світу, розгорнеться у наш час, у стінах психіатричної лікарні, в уяві чоловіка, який вважає себе генієм.

“Жива” музика доповнить сміливу концепцію нового театрально експерименту режисера Ростислава Держипільського, який виношував цю ідею 10 років. Головну роль у виставі зіграє заслужений артист України Олексій Гнатковський. Сергій Романюк ж зіграє П’єра-Огюста Ренуара. Загалом на сцену вийде зірковий склад місцевого театру.

Цікаво, що під час підготовки режисер і головний актор відправились до Парижу, де відвідали могилу художника та місця, де той творив.

Для франківськ ця тема буде екзотична, адже на початку глядач потрапить в атмосферу Парижу 20 століття. Це буде наша інтерпретація життя знаменитого художника Амедео Модільяні, – розповідає актор Орест Пастух, який зіграє Пабло Пікассо.

Держипільський присвятив цю виставу колишньому головному художнику театру Олександру Семенюку, якого вважає генієм сучасності.

Читайте також: У Києві юні франківські науковці презентували дослідження з хімії. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...