Мед Атлант

В травні на сесії депутати проголосують за територіальний розподіл шкіл міста. ПРОЕКТ

Згідно нововведень Міністерства освіти, цього року на прийом до першого класу буде потрібна приписка. Першочергово зараховуватимуться діти, які проживають в зоні обслуговування території певної школи.

Це підтвердив і головний освітянин Івано-Франківська Ігор Смаль. Який повідомив, що на початку травня міські депутати голосуватимуть за проект рішення території обслуговування закладів загальної середньої освіти.

Першочергово це стосуватиметься спеціалізованих шкіл міста: №1, №5, №11; гімназії 1 та 2, Природничо-математичного ліцею, адже території обслуговування цих шкіл узагалі не були визначені.

Першочергово до першого класу зараховуватимуться діти, які проживають в зоні обслуговування певної школи. Інших добиратимуть після.

Ігор Смаль каже, що освітяни не прогнозують сильного батьківського супротиву через нововведення міністерства, адже “спеціалізовані” школи, в яких навчаються діти з усіх районів міста, розташовані дуже густо одна до одної, тому місць поза припискою також вистачатиме.

Смаль наголошує, що наразі це лише проект рішення й остаточний перелік вулиць, які будуть територіально закріплені за тією чи іншою школою, буде визначено на сесії.

Наразі у проекті кореспондент “МІСТА” вже помітив помилку, адже будинків №35, №35Б по вулиці Мазепи узагалі не внесено до списку. Ймовірно, з новими будинками можуть виникати нюанси.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...