Мед Атлант

Рятувальники Прикарпаття перевіряють заклади на пожежну безпеку

Пожежна безпека після подій в Росії стала чи не найактуалтнішою темою. Зокрема це стосуєттся перевірок. На Прикарпатті їх уже розпочали.

Сьогодні, 24 квітня, розпочалося засідання колегії Івано-Франківської ОДА. На колегії заслухали питання “Про стан забезпечення пожежної безпеки на території області”.

Про це розповів начальник Управління ДСНС України в області Роман Чернецький. 

На початку доповіді голова ОДА Олег Гончарук подякував працівникам Чернецького.

Навіть якщо ці люди не мають чогось, вони не кажуть”ні”. Ці люди ризикують життям, — каже Гончарук.

Каже, якщо в столиці маніпулюють тим, що прикарпатські рятувальники не справляються, то це неправда. Попросив розділяти політику і проблематику. Чиновник наголосив, що скоро буде у Києві і підніме це питання.

Опісля Роман Чернецький проінформував, що на території заплановані перевірки в дитячих оздоровчих закладах. У випадках порушень не підписуватимуть відповідні акти.

Головний рятувальник Прикарпаття каже, що наразі не можуть законно перевірити готельні і садибні відпочинкові комплекси. Це ті приватні об’єкти, про які невідомо надзвичайникам. Стає відомо лише тоді, коли виникають прикрі інциденти, наголошує Чернецький.

Крім того, Чернецький зачитав статистику про виникнення пожеж, а ще закликав до безпеки території. Наразі рятувальники мають перевірити 1162 об’єкти: медзаклади, освітні установи, розважальні заклади, а також державні і приватні підприємства.

Станом на 20 квітня проведено 51 перевірку у закладах.

Читайте також: В Калуському і Верховинському районах досі не почали реформу медицини

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...