Мед Атлант

“Скульптури майбутнього” у Франківську охоронятимуть від вандалів

4 травня на Майдані Шептицького в Івано-Франківську будуть представлені “скульптури майбутнього”.  Митці з Польщі, Мексики, вітчизняні з Ужгорода, Києва та Івано-Франківщини створюють скульптури  абстрактних форм, які вберуть у себе концепцію життя сучасного міста та традиції предків.

У мерії планують зорганізувати охорону на Площі Шептицького, щоб представлені експонати не постраждали від рук вандалів.

Про це говорили 24 квітня під час попереднього розгляду питань, що виносяться на розгляд виконкому.

“Їх не можуть викрасти?”, – поцікавився міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Заступник очільника міста Олександр Левицький відповів, що викрасти не дозволить вага, але пошкодити скульптури можуть. Міський голова дав доручення, щоб попрацювати над організацією охорони на площі Шептицького. Особливо – у нічний час.

Довідково

4-6 травня у Івано-Франківську пройде Міжнародний фестиваль мистецтв “Карпатський простір”. В рамках фестивалю розпочав свою роботу Міжнародний скульптурний симпозіум “Sculpturalfuture”. Участь у ньому беруть митці з Мексики, Польщі та відомі українські скульптори.Митці мають створити та втілити в камені те бачення, яке можна вкласти в поняття “скульптура майбутнього”  та буде формувати культурне і мистецьке середовище міста майбутнього.

Читайте такожФранківські захисники тварин називають правоохоронців ганьбою міста

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...