Мед Атлант

Винна висока швидкість, а не острівці безпеки: активіст прокоментував смертельну ДТП у Крихівцях

Як писало вже МІСТО, у суботу, 21 квітня, у передмісті Івано-Франківська трапилась смертельна дорожньо-транспортна пригода, у якій загинули двоє людей.

Легкова автівка на швидкості врізалась в маршрутку. Як результат, водій та пасажир автомобіля марки “Opel” загинули.

Відзначимо, що крихівецька траса має давню сумну “славу”. Серйозні аварії у тій місцевості – справа регулярна. Жителі Крихівців постійно перебували у конфронтації з владою, адже вимагали убезпечення дорожнього руху.

Частково ситуацію спробували вирішити в Службі автомобільних доріг Івано-Франківської області, працівники якої у 2017 році облаштували три острівці безпеки вздовж вулиці Крихівецької.

Ці дорожні конструкції не залишились поза увагою й у контексті суботньої ДТП. Багато жителів Франківська у коментарях до нашої новини звинуватили конструкторів у неправильному встановленню острівців безпеки. Мовляв, їх погано видно і саме через них трапилась аварія.

Звичайно, ми розуміємо, що коментувати новини у Facebook — це одне, а розуміти реальний стан справ — це зовсім інше. Тому ми звернулися за коментарем до відомого місцевого дорожнього активіста Віктора Загреби, який зараз допомагає київським чиновникам наводити порядок на українських дорогах.

Очевидно, що водій легковика допустив перевищення швидкості руху, бо якби автівка рухалась в межах 50 км/год, то такої ситуації точно б не сталось. Якщо водій наїхав на острівець безпеки, то конструкція виконала свою роль: убезпечила пішоходів. Це удача, що ніхто з перехожих не травмувався чи не загинув. Отже, інфраструктура добре спрацювала, бо головна функція острівців безпеки — убезпечити тих, хто дотримується Правил дорожнього руху, —пояснює Загреба.

Він додає, що острівці виконані й спроектовані з дотриманням державних будівельних норм й Правил дорожнього руху.

Єдиний момент, на який варто звернути увагу — розміщення дорожніх знаків. Якщо вони були розташовані неправильно, то це могло вплинути на рішення водія, але це питання до правоохоронців, які розслідуватимуть справу, — завершує Загреба.

Читайте також: Мікроавтобус збив прикарпатця, який переходив дорогу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...