Мед Атлант

З словами вдячності і сльозами на очах: франківські бійці отримали ключі від квартир. ФОТО

Вручення квартир учасникам АТО відбулося в адміністрації. Бійці отримали ключі від одно- та  двокімнатних квартир.

Сьогодні, 27 квітня, в черговий раз організатори проекту “Житло для учасників АТО” подарували квартири побратимам. Цього разу йдеться про дванадцять квартир: вісім двокімнатних та чотири однокімнатні.

Голова Міської асоціації учасників АТО та автор проекту Василь Андріїв. 

Вручення квартир є несподіванкою для їхніх нових власників, адже лише сьогодні атовці дізналися, хто з них отримав омріяне житло.

Спершу вручаємо квартири малозабезпеченим та багатодітним сім’ям. Вибір важкий, адже на черзі ще 220 учасників АТО, – каже Василь Андріїв.

І додав, що в найближчі три місяці планують вручити ключі ще 60 новим власникам.

Боєць Михайло Іванюк каже: з трьома дітьми і дружиною живуть у сестри. Побував не в одній гарячій точці. На цей проект сподівається, бо давно мріє про власний куточок.

Отже, щасливими власниками однокімнатних квартир стали: Олег Григорчук, Володимир Гаріджук, Іван Ільчук, Віталій Нищук.

Ключі від двокімнатних отримали: Володимир Фіцик, Олександр Слободян, Володимир Симончук, Сергій Карпенко, Руслан Бабій, Максим Бобрикович, Михайло Іванюк, Павло Демчик.

Довідка про бійців

Симончук Володимир:  батько трьох дітей, власного житла немає, проживає з сім’єю в орендованій квартирі. У 2014, 2015 та 2016 роках перебував у зоні АТО в Луганській області.

Григорчук Олег: власного житла немає, з дружиною та сином винаймають квартиру. У 2015 році брав участь в АТО на території Луганської обл.

Бабій Руслан: батько 2 дітей, проживає з сім’єю в орендованій квартирі, власного житла немає. У 2014-2015 роках брав участь в АТО на території Донецької та Луганської обл.

Нищук Віталій: має на утриманні двох дітей, з дружиною очікують народження ще однієї дитини. Житлом не забезпечений, винаймає квартиру. У 2014-2015 р перебував у зоні АТО в Донецькій обл.

Ільчук Іван: власного житла немає, разом з дружиною проживає в орендованій квартирі. У 2015-2016 р виконував завдання у містах Старобільськ, Лисичанськ, Попасна.

Бобрикович Максим: батько двох дітей, інвалід ІІІ групи, проживає з сім’єю по вул. Бандери в квартирі тещі. Служив у березні-жовтні 2015 р в Авдіїіці, 95-а ВДВ.

Слободян Олександр: одружений, має дочку, власного житла немає, орендує квартиру. Отримав поранення при операції з порятунку групи генерала Кульчицького, яка перебувала у збитому сепаратистами вертольоті під Слов’янськом. Служив у УМВС “РСП”. Перебував у зоні АТО у 2014-2016 рр – Слов’янськ, Артемівськ, сектор М.

Карпенко Сергій: батько двох дітей, проживає з сім’єю в службовому “бараку”, власного житла немає. З липня 2014 по вересень 2015 служив у 30 ОМБР – Дебальцеве, Зайцеве, Покровське, Луганське.

Іванюк Михайло: батько 3 дітей, інвалід війни ІІІ групи, власного житла немає, винаймає квартиру. Служив у в\ч 3017 , 3 бат. Нацгвардії України. Перебував у зоні АТО липень- жовтень 2015 р. – Кримське, Щастя, Станиця Луганська, Тепле.

Фіцик Володимир: власного житла немає, проживає разом з родичами в неприватизованій квартирі, у якій живе загалом 11 чоловік. Одружений, має 2 дітей. Служив у 128 бригаді, 15 окремий гірсько-піхотинський 5 батальйон, 2014-15 рр. Тельманове, Амвросіївка, Дебальцево та ін.

Гаріджук Володимир: розлучений, власного житла немає, у 2014 році отримав поранення під час бойових дій в районі Іловайська. Проживає на орендованій квартирі.

Скуловатіков Валентин: боєць 51 та 128 бригад, в зоні АТО перебував 12 місяців з квітня 2014 р:  Березне, Оленівка, околиці Іловайська та Дебальцеве.  Проживає з мамою та батьком – інвалідом в 1 кімнатній квартирі, площа 18 кв.м

Демчик Павло: батько 2 дітей, проживає з сім’єю в гуртожитку, власного житла немає. Служив у 26 бригаді в\ч 3132, в зоні АТО перебував з червня 2015 по квітень 2016, р-н Горлівки, Зайцевого, Курдішівки, Кліщіївки.

До слова, проект “Житло для учасників АТО” діє з липня 2016 року. Його реалізовують за ініціативи бійців, що не вимагають фінансування ні з міського, ні з обласного бюджетів. Суть проекту полягає в тому, що Івано-Франківська міська влада дає земельну ділянку ветеранській організації. На тій ділянці атовці пропонують інвестору-забудовнику звести багатоповерховий житловий будинок. Потім частину квартир забудовник має віддати учасникам АТО.

Про проект “Житло воїнам АТО” читайте за посиланням.

Проект “Соціум” читайте за посиланням.

Нагадаємо, проект “Житло воїнам АТО” та ЖБК “Соціум” крім Івано-Франківська буде реалізовуватись і в місті Коломия.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...