Мед Атлант

Стало відомо, на скільки подорожчав набір для пікніка

Травневі шашлики в Україні обійдуться в 2018 році на 28% дорожче, ніж в 2017 році. Найдорожчим продуктом в списку виявилася свинина.

Про це заявили в Асоціації постачальників торговельних мереж, повідомляє “Контракти“.

Так, експерти підрахували вартість набору продуктів, необхідних для компанії з чотирьох чоловік. У цей набір увійшли 1,6 кг. свинини, по 1 кг. огірків та помідорів, 2 л. мінеральної води, 4 пляшки пива по 0,5 л., 0,75 л. пляшка вина, по 0,5 кг. чорного і білого хліба та упаковка кетчупу.

Розрахунок цін проводився на підставі даних офіційної статистики по продуктам, які підлягають державному моніторингу.

У цьому році травневі шашлики обійдуться в 445 гривень. За рік набір став дорожчим на 28%, або на 96 грн, – зазначив генеральний директор асоціації Олексій Дорошенко.

Найдорожчим продуктом в списку виявилася свинина, яка за рік подорожчала на 38% і зараз за неї доведеться викласти 176 гривень за 1,6 кг. Огірки обійдуться в середньому в 60 гривень за кг., помідори – 50 гривень, пляшка вітчизняного вина – 59,2 гривень, 4 пляшки пива – 56 гривень. За упаковку кетчупу потрібно буде віддати 15,8 гривень, пляшку води – 12,5 гривень, чорний і білий хліб – 8 і 7,5 гривень за 0,5 кг.

Читайте також: Ринок-цирк і бруківка від мера: як росіяни Івано-Франківськ оглядали. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...