Мед Атлант

Чужих дітей не буває: як місцеві лікарі обстежували сиріт

У понеділок, 30 квітня, вихованці Микуличинського будинку-інтернату для дітей відвідали клініку FineLine. Медики перевірили та видалили новоутворення на дитячій шкірі, щоб запобігти виникнення онкології.

Мета акції — показати, що лікарські послуги є доступні кожному, навіть малозабезпеченим верствам населення. А припущення про захмарні ціни на лікування новітніми технології — помилкові.

Дітей обстежили на бактеріальні, вірусні чи грибкові захворювання шкіри, що передаються контактним шляхом.

До нас завітали 56 діток. Ми усіх їх оглянули, і майже в двох десятків маленьких пацієнтів виявили патології: папіломавірус людини та лишай. Будь-які новоутворення на шкірі лікарі видалили лазером. А тим діткам, які не потребували видалення, призначили лікування та безкоштовно дали додому препарати,  — пояснює лікар анестезіолог-реаніматолог Роман Ковтанюк.

Участь в акції взяли директор клініки “FineLine” Тетяна Веремчук,  головний лікар Сергій Козак, асистент Володимир Веремчук, лікар анестезіолог-реаніматолог Роман Ковтанюк, лікар дерматолог-косметолог Аліна Вацлав та лікар-інтерн із Хмельницького, який приїхав набратись досвіду.

Медики обіцяють обстежити вихованців ще понад десятка дитячих сиротинців області.

Після огляду діток повезли на забави у розважальний центр.

Читайте також: Прикарпатські депутати навідалися до дітей-сиріт і отримали творчі подарунки. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...