Мед Атлант

Не хлібом єдиним. Міським породіллям даватимуть молоко

Начальниця відділу охорони здоров’я Марія Бойко запевнила, що в харчування пацієнток міського пологового будинку додадуть молочні продукти.

Як писало МІСТО, франківців обурив склад “смачного” сніданку в міському пологовому будинку. Директор установи Сергій Стефанко пояснив, що на харчування однієї пацієнтки перинатального центру виділяють 19 гривень на день. Сьогодні про харчування міських породіль заговорила й начальниця відділу охорони здоров’я Марія Бойко, повідомляє прес-служба виконавчого комітету.

Харчування в міському перинатальному центрі вимагає кращого. Працюємо над цим. Щойно завершився тендер на постачання молочних продуктів. І вже з 7 травня постачатимуть масло та молочні продукти, – запевнила чиновниця, повідомляє прес-служба Івано-Франківського Архієпархії УГКЦ.
Серед основних причин ситуації, що склалася нальник відділу охорони здоров’я називає довготривалі тендерні процедури та мізерне фінансування з держбюджету.
На жаль на 2018 рік для МКПЦ на харчування з державного бюджету (медична субвенція) передбачено 1 050 000, 00 грн. Це в середньому – 14-15 грн на добу. Насправді це мізер. Для того, щоб хоч якось вплинути на ситуацію з харчуванням з міського бюджету додатково виділено вже 150 000, 00 грн за січень-квітень 2018 року. За рахунок цього вартість харчування на день зросла до 19,25 грн. на день на одну особу при 4-ри разовому харчуванні. На жаль, процес ускладнюється ще й тим, що харчові продукти закладами охорони здоров’я закуповуються за тендерною процедурою, що іноді розтягується в часі на місяці. Так, щойно пройшов тендер на молочні продукти – і з 07.05.2018 року буде постачатися масло та інші молочні продукти, – зауважила Марія Бойко.
Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків в ефірі однієї із радіостанцій пообіцяв перевірити харчування у пологовому будинку, але додав, що з такою підтримкою держави “скоро й чайку з хлібчиком не буде”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...