Мед Атлант

Шекспірівська вистава з Богданом Бенюком створила справжній аншлаг у франківському театрі. ФОТО

Сьогодні, 7 травня, в обласному драматичному театрі імені І. Франка з виставою “Річард ІІІ” виступає народний артист України — Богдан Бенюк.

Бенюк грає головну роль короля Англії Річарда III. Своїм успіхом спектакль може завдячувати й міжнародній співпраці. Режисером театрального дійства є знаний грузинський режисер — Автанділ Варсімашвілі.

Вхід на виставу за однойменною п’єсою Вільяма Шекспіра є абсолютно безкоштовним. У театрі  повен зал. Правда, за кілька хвилин до початку людей вже не пускали, а тільки по запрошенню. Пояснювали  це тим, що немає місць.

Сюжет вистави: “Коли народився Річард, бушував ураган, трощив дерева. Кричала сова й плакав пугач, вили пси, зловісно каркав ворон і скрекотали сороки. У найтяжких пологах з’явилася на світ безформна грудка, від якої в жаху відхитнулася власна мати. Дитина була горбата, кривобока, з ногами різної довжини. Зате із зубами – щоб гризти й терзати людей, як злобливо скажуть йому згодом. Він ріс із клеймом виродка, терплячи приниження й глузування. В слід йому кидали слова “богомерзкий” і “потворний”, а від його виду починали гавкати собаки”… Так, починав своє життя великий тиран.

Спектакль присвячений сходженню на трон підступного та жорстокого Річарда Глостера: після смерті короля Едварда інтригами йому вдається захопити владу, переманити на свій бік кількох аристократів, убити ворогів і навіть рідного брата. Каліка від дитинства, самотній та принижений Річард поступово перетворюється на тирана, який грається з людьми, як з маріонетками. Він постає дияволом у плоті, для якого немає нічого святого: ані родинні зв’язки, ані обіцянки не можуть втримати Річарда.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...