Мед Атлант

Подарунок до Дня міста: на вулиці Шевченка відреставрують двоє 118-літніх дверей

На вулиці Шевченка 22, 24 в Івано-Франківську відреставрують двоє дверей у будинках, які є пам’ятками архітектури.

Про це у соцмережі повідомила громадська діячка, організатор корисних для міста проектів, засновниця ініціативи “ФранківськЯкийТребаБерегти” Марія Козакевич:

На день народження прийнято робити подарунки. а на день народження міста особливо Ініціатива Франківськ Який Треба Берегти, мабуть, не здивує тим, що відреставрує в подарунок двері. Але здивувати ми все ж хотіли, тому вирішили в день народження міста взяти на реставрацію не одні двері, а цілих двоє! Та ще й які – з 1900-го року! В пам’ятках архітектури на вулиці Шевченка 22,24! Такої незвичайної фрамуги я в нас в місті більше ніде не бачила. навіть назву їй придумала “пелюстки квітки” або “розкритий хвіст павича.

Марія Козакевич додає, що за 2-3 місяці і двері повернуться на своє історичне місце.

Довго ми йшли до цієї події і от нарешті знайшлось фінансування і можливості ці 118-літні двері всетаки врятувати. Кошти отримали з міського бюджету. А передісторія була така — хто пам’ятає, минулого року ми подавались на програму “бюджет участі” і нам за іронією долі не вистачило лише одного голосу… Та якщо про позитив, то на згадку про ті часи залишились чудові листівки в ретро стилі за участі акторів з драмтеатру, — пише Козакевич.

Читайте такожМістянам та туристам пропонують купити “франківські двері”. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...