Мед Атлант

Ігри Нескорених: учасник з Прикарпаття змагався в турнірі для поранених воїнів. ФОТО

Вихідними в Києві відбулася фінальна частина відбору до збірної України Національних Ігор для поранених воїнів – Ігри Нескорених. У змаганнях взяв участь  представник з Івано-Франківщини.

За 15 місць в команді, яка представить Україну на Invictus Games 2018 року в Сіднеї, змагалися 175 ветеранів та військовослужбовців з усієї країни. Серед них – прикарпатець Руслан Косенко.

Зазначимо, що Руслан є представником громадської організації “Бандерівський схрон”. У Руслана третя група інвалідності. Поранення отримав під Іловайськом, будучи в “Азові”. За кілька метрів від нього вибухнула міна 82 калібру. В національних змаганнях взяв участь у двох дисциплінах – біг на дистанції 1500 м та велосипедний спорт (6 км).

Коли учасники Національних Ігор Нескорених говорять, що і далі планують займатися спортом, ми відчуваємо, що наші зусилля дали свої результати. Так, наприклад, Руслан Косенко і після завершення Ігри Нескорених 2018, планує продовжити тренування: “Мені дуже сподобалось. Велоспорт – найбільш комфортний для мене вид спорту як спосіб фізичної реабілітації. Конкуренція відчувалась. Вирішив і далі продовжувати займатися велоспортом”, – йдеться на сторінці Invictus Games: Team Ukraine.

Додамо, що змагання пройшли з легкої атлетики (біг, стрибки в довжину, штовхання ядра), стрільби з луку та пауерліфтингу. Також Ігри охопили ще дві локації — Труханів острів, а також басейн ЦСК ЗС України (пр-т Повітрофлотський, 6). Турнір  пройшов вдруге.

Фото зі  сторінки у фейсбук Ruslan Kosenko

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...