Мед Атлант

Літня урбаністична лабораторія у Франківську: як туди потрапити

31 травня стартує міська лабораторія від MetaLab, де франківці зможуть навчатися, досліджувати та створювати проекти для міста.

Участь буде безплатною за попереднім відбором.Лабораторія триватиме два місяці — до 21 липня.

Подавати заявку на участь можуть архітектори, урбаністи, соціологи, економісти, дизайнери (практики, промисловий, графічний дизайн, дизайн меблів та просторів), майстри, активісти, ініціатори просторових проектів, орендарі пілотного проекту Promprylad. Renovation, студенти, митці та всі, хто цікавиться дослідженням міста і його середовища.

Як долучитись до роботи лабораторії, організатори розповіли 15 травня у просторі MetaLab на “Промприладі”.

Урбаністична лабораторія від MetaLab — це дослідницько-проектна лабораторія, присвячена дослідженню актуальних проблематик міста, – каже Анна Доброва, координаторка урбаністичного напряму платформи “Тепле Місто”.

Ми вже кілька років робимо різні урбаністичні проекти. І бачимо, що зараз у місті попит на них перевищує пропозицію. Тому виникла ідея такої лабораторії. Ми хочемо зібрати команду, яка буде разом вчитися, аналізувати, приймати рішення на тему дослідження заводу ”Проприлад, – додає
Анна Пашинська, архітекторка, урбаністка.

Тема літньої лабораторії — “Район “Промприлад”. Постіндустріальне в постсоціалістичному»: це буде дослідження заводу “Промприлад” і району навколо. Завдання — подивитись на зміни цієї локації під різними кутами, розглянути ймовірні сценарії впливу проекту “Промприлад.Реновація” на район, його мешканців, теперішніх і майбутніх користувачів “Промприладу”.

Участь у лабораторії безплатна із попереднім відбором. Слід зареєструватися. Набір на лабораторію триватиме до 23 травня.

Деталі — на сайті MetaLab, а також на зустрічах:

16.05, 11:00 – ІФНТУНГ, кафедра архітектурного проектування, макетна майстерня, (Карпатська 13)
16.05, 14:00 – Навчально-науковий інститут мистецтв ПНУ, ауд. 202 (Сахарова 4а)
16.05, 18:00 – студентський простір Paragraph, гуманітарний корпус ПНУ (Шевченка, 57)
17.05, 18:00 – зустріч у METALAB (Сахарова 23)
21.05, 18:00 – зустріч в Urban Space 100 (Грушевського, 19).

Читайте також: У міському парку Івано-Франківська реконструюють клумби та встановлять систему поливу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...