Мед Атлант

Конфлікт через ревнощі: у поліції розповіли подробиці підриву гранати на Надвірнянщині. ФОТО

На брифінгу з журналістами поліцейські розповіли подробиці вчорашнього інциденту, який вранці збурив усю країну. Військовослужбовець у відпустці вирішив конфлікт за допомогою гранати, в результаті чого поранення отримали 9 осіб.

Сержант Збройних сил України – уродженець Донеччини. Він перебуваючи у селі Лісна Терновиця на Надвірнянщині у військовій відпустці. Вчора ввечері, 21 травня, відпочивав у місцевому кафе “Павутина”. Там поконфліктував з двома чоловіками. В подальшому, перебуваючи у нетверезому стані, маючи намір позбавити їх життя, приніс у кишені гранату “Ф1” та кинув її на землю поблизу входу до кафе.

Внаслідок вибуху постраждало 9 осіб, їх доставлено до медичного закладу із осколковими пораненнями. Одного з них прооперовано.

Поліцейські отримали повідомлення від 25-річної жительки Лісної Терновиці, що на Надвірнянщині, про бійку в місцевому кафе. Через 10-20 хвилин надійшло ще одне повідомлення про вибух.

На місце події прибули надвірнянські поліцейські, якій й затримали військового. Військовослужбовець проходив службу в 10-тій гірсько-штурмовій бригаді. Він повернувся нещодавно із зони АТО.

Конфлікт виник через ревнощі.

Виникла бійка, у якій брав участь військовий. Після цього останній пішов додому і повернувся вже із гранатою. Як результат, 9 людей травмовані, одна людина – в реанімації, – каже керівник обласної кримінальної поліції Ігор Бабюк.

Він додає, що співжителька через вибух втратить око.

Правоохоронці затримали чоловіка й провели обшуки у його помешканні, де знайшли газовий пістолет, набої до автоматичної зброї та три тротилові шашки.

Там мало бути 9 трупів, Бог вберіг. Хоча щодо однієї людини є ще сумніви, – підсумував поліцейський.

Зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК. Вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.15 (Замах на злочин) та ч.2 (п.1, 2) ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проводяться слідчі дії.

Читайте також: П`яний водій, який протягнув патрульного декілька метрів, не хоче платити моральну шкоду. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...