Мед Атлант

На Франківщині військовий вирішив конфлікт за допомогою гранати. 9 осіб поранено. ОНОВЛЕНО

В Івано-Франківській області сержант Збройних сил України під час конфлікту кинув гранату – 9 осіб отримали осколкові поранення.

Про це у Twitter повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише “Українська правда”.

Міністр зазначив, що інцидент стався у неділю ввечері, 20 травня, у селі Лісна Тарновиця Івано-Франківської області, поблизу кафе.

Сержант, який перебуває вдома у відпустці, під час конфлікту з місцевими жителями кинув у їх бік осколкову гранату – у результаті вибуху 9 осіб отримали осколкові поранення.

Аваков також закликав командирів контролювати наявність боєприпасів у бійців, які вирушають у відпустку із зони бойових дій.

Пізніше очільник поліції Франківщини Віктор Шкутов на своїй сторінці у фейсбук написав подробиці інциденту:

Уродженець Донеччини, перебуваючи у селі Лісна Терновиця на Надвірнянщині, поконфліктував із двома чоловіками, відвідувачами закладу.

У подальшому, перебуваючи у нетверезому стані, маючи намір позбавити їх життя, приніс у кишені гранату “Ф1” та кинув її на землю поблизу входу до кафе “Павутина”. Внаслідок вибуху постраждало 9 осіб, їх доставлено до медичного закладу із осколковими пораненнями. Одного з них прооперовано.

Зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК. Вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.15 (Замах на злочин) та ч.2 (п.1, 2) ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проводяться слідчі дії.

Читайте також: В одному із магазинів міста невідомий погрожував гранатою. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...