Мед Атлант

Депутат міськради пропонує спосіб, як вберегти франківців від пташиного посліду у парку

Депутат Івано-Франківської міської ради підготував звернення до міського голови Руслана Марцінківа стосовно проблеми, з якою, на його думку, роками стикаються відпочиваючі у міському парку імені Шевченка — пташиного посліду.

Текст звернення депутат Петро Гречанюк опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

Дану проблему потрібно вирішувати в комплексі і для того, щоб центральний парк Івано-Франківська став більш комфортним для відпочинку, варто використати практичний досвід інших міст України.  В аеропортах, громадських місцях відпочинку (парки, сквери) Львова, Хмельницького, Рівного встановили прилади для відлякування птахів. Такий пристрій для відлякування птахів – українська розробка, принцип відлякування полягає у впливі на птахів по звуковому каналу шляхом циклічного відтворення запрограмованих наборів звуків, — йдеться у депутатському зверненні.

Також зазначено, що це природний, “біологічний” захист від птахів, максимально наближений і схожий на крики природних ворогів літаючих шкідників. ”Природне” відлякування птахів засноване на страхах перед літаючими великими хижаками: орлами, яструбами, совами.

Даний прилад у формі експерименту готовий встановити власним коштом в одній із частин міського парку,  — зазначив Петро Гречанюк у зверненні до мера.

Читайте також: У Франківську дітки допомагали батькам висадити дерева у парку. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...