Мед Атлант

Франківцям покажуть благодійний мюзикл в підтримку онкохворих волонтерів. ВІДЕО

Для підтримки онкохворої сім’ї волонтерів Сергія та Тетяни Мороз у Франківську покажуть благодійний мюзикл. Зібрані кошти будуть передані на лікування госпітальєрів.

Мюзикл “Розхристана” покажуть містянам 29 і 31 травня в обласній філармонії. В ньому будуть порушені національні теми: Україна в минулому і сьогодні. Духовні причини війни. Бог і Україна.

Авторкою сценарію виступила Неля Романовська, серед виконавців: гурт “5-й ОКЕАН“ , аматорська мистецька група“ Скинія”та солістка Оля Яловенко.

Ідейна натхненниця проекту Іванна Скрипник каже, що коли в Україні розпочалася війна – це було складно, проте коли це торкнулося їхніх друзів, стало особливо гірко. Розповідає, що подружжю поставили страшний діагноз, спочатку вони це приховували, адже сподівалися справитися з усім самі, однак друзі не хочуть мовчати і бездіяти, а прагнуть допомогти. Тому цим мюзиклом хочуть надати хоч краплю допомоги.

Допомогти одразу вирішили творчою ідеєю, адже знайшлися однодумці, які вирішили втілити ідею мюзиклу в життя.

Ми повинні допомагати тим, хто вкладає душу в Україну. Назва мюзиклу не випадкова, адже Розхристана – Україна. Ми показуємо, які вітри дули на Україні, які емоції вирували, ми покажемо різну Україну, – наголосила авторка мюзиклу Неля Романовська.

Неля Романовська додала, що мюзикл про те, що в серці. Вони не прогинаються під популярність і естраду, а творять порцію щирістю.

Режисерка мюзиклу Мар‘яна Чікалова каже, друзі їй так описали про цю сім‘ю, що навіть не знаючи волонтерів, в неї не виникло сумніву допомагати чи ні.

Вони ж на війні також захищають тих, кого не знають, – додала режисерка.

Солістка філармонії Ольга Яловенко впевнена, найменше чим може допомогти сім‘ї – це своїм голосом, тому погодилася брати участь у мюзиклі одразу.

Мюзикл побачать франківці вперше. Організатори кажуть, в його основі Україна і Бог. До мюзиклу всі задіяні особи готувалися три місяці. Головну роль зіграє сама авторка мюзиклу Неля Романовська.

Всі зібрані кошти передадуть подружжю. Для цього у залі будуть розміщені також благодійні скриньки, а також всім бажаючим нададуть реквізити для перерахунку коштів на благодійний рахунок подружжя.

Додамо,  що Сергій Мороз наразі проходить хіміотерапію, вартість однієї – 100 тисяч гривень, а таких потрібно шість.

Сергій та Тетяна Мороз – це герої, які досі рятували життя бійцям на лінії фронту. Близько півроку тому подружжя добровольців спіткав страшний діагноз – онкозахворювання. У Сергія діагностовано гліобластому четвертої стадії – пухлину мозку. В січні цього року він переніс складну операцію з її видалення в лікарні ім. Мечникова (м. Дніпропетровськ). Попереду кілька курсів хіміотерапії та променевої терапії. У Тетяни меланома другої стадії з великою злоякістністю. Пухлину видалили, і також є надія, що вона не повернеться. Зараз Тетяна повинна приймати імуностимулятори протягом 50 тижнів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...