Мед Атлант

1 червня в області розпочнеться масова акція протесту проти бездоріжжя

Громади Надвірнянщини та Косівщини 1 червня розпочнуть масові акції протесту проти поганого стану доріг в області. Основна вимога – будівництво дороги Яблунів-Делятин.

Про це повідомляється у фейсбук-спільноті “Дорога Яблунів-Делятин”.

До протесту запрошують активістів сіл Заріччя, Чорний Потік, Білі Ослави, Чорні Ослави, Лючки, С. Березів, Б. Березів, В. Березів, Н. Березів, Люча, Акришори, Текуча, Стопчатів та смт. Яблунів.

Протестувальники зберуться 1 червня в Стопчатові. Зустріч анонсують біля сільської школи. Інша група мітингарів збирається в смт. Делятин біля місцевого КПП (на роздоріжжі Коломия-Надвірна). 

Мітингувальники вимагатимуть в дорожників побудувати дорогу Яблунів-Делятин вже не вперше. 

До своєї акції окрім місцевих жителів запрошують також активістів, атовців та волонтерів. Просять допомоги в організації вантажного транспорту для підвозу дров, бочок, наметів, польової кухні. Також легковиків для перевезення людей, які неспроможні самостійно дістатися до пунктів протесту. Бізнесменів закликають пожертвувати продовольчі товари на час проведення безстрокової акції. Потребують також допомоги медиків-волонтерів. 

Про теперішню дорогу Яблунів-Делятин місцеві відзиваються так:

Чумацький шлях Яблунів-Делятин! Боже прости та помилуй тих людей, які чумакують цією дорогою. Напевне всі знають, як важко дається цей напрямок руху на Коломию або в Делятин. Особливо збідовані водії рейсових автобусів, які роблять свої “фанери” по кілька десятків разів на рік. Люди, які пересуваються цим чумацьким шляхом, на легковому чи грузовому авто, скутерами, мотоциклами, роверами та гужовим транспортом проходять в цей час реабілітацію масажу комплексного лікування. Для водіїв ця дорога вже стала екстремальною розвагою, а для магазинів, що на шляху, – вигідною точкою продажу суперклею.  

Активісти також закликають місцевих перевізників підбирати на зупинках тих, хто планує долучитися до акції, самим протестувальникам не забути з собою речі першої необхідності.

Нагадаємо, нещодавно протестувальні акції з перекриттям доріг пройшли в Рогатині та на Верховинщині.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...