Мед Атлант

Петро Порошенко відкрив нову лінію виробництва цементношиферного заводу в Ямниці. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 31 травня, президент України Петро Порошенко перебуває на Франківщині. У Ямниці глава держави був присутній на запуску нової лінії виробництва цементношиферного заводу.

Президент зазначив, що цемент з цього заводу використовують на різних будівництвах.

Мені дуже приємно, що ми робимо ці речі разом. Я вітаю 300 осіб, які отримають роботу на цій новій лінії. Я дуже вдячний, що ми разом відбудовуємо Україну, – сказав Петро Порошенко.

Попередньо голова правління ПАТ “Івано-Франківськцемент” Микола Круць розповів “Курсу”, як вдалося створити найбільше у Європі цементне виробництво:

Фірмові інгредієнти – 10 років праці, більш як 2000 кваліфікованих працівників, понад 200 мільйонів доларів інвестицій, сучасні та енергоефективні технології, новітні способи контролю якості та екологічності продукції, понад 300 її найменувань, 2000 вагонів, які щодня завозять сировину та забирають готову продукцію, навіть власні маневрові тепловози та, найголовніше, – любов до своєї справи.

Кожна четверта тонна цементу, реалізована в Україні, виготовлена на “Івано-Франківськцемент”. Для виробницва використовують власну сировину, самі добувають та транспортують породу, мінімізуючи відходи завдяки внутрішньому обміну ресурсами між різними виробництвами. Підприємство є єдиним вітчизняним виробником безазбестових шиферних листів.

Після запуску виробничої лінії глава держави вирушить до Івано-Франківська, де переріже стрічку на відкритті нового корпусу Прикарпатського центру репродукції людини. Будівництво об’єкту було заморожене кілька років, проте цьогоріч з держбюджету на його завершення було виділено 70 мільйонів гривень.

Також цього дня керівництво держави завітає на Карпатський Форум регіонального розвитку, що відбудеться в Яремче.

Нагадаємо, свій візит до Івано-Франківська Петро Порошенко розпочав з урочистої лінійки в Ямницькому ліцеї, де Президент підписав указ про особливий статус української мови. ФОТО/ВІДЕО

На святковій лінійці за участю Президента в Ямниці дітям ставало погано. ФОТО/ВІДЕО

Читайте такожМене ніхто не запрошував, – Руслан Марцінків про приїзд Президента до Івано-Франківська

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...